
Pizza med äpple och ädelost
Betyg (1-5):
Supergod pizza med äpple och krämig ädelost. passar även bra som tilltugg innan maten.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
2 portioner
- 1 pizzadeg
- 1 dl crème fraiche
- 2 tsk sambal oelek
- 2 kokta potatisar
- 2 äpplen
- 80 g ädelost, t ex kvibille eller liknande
- 2 tsk flytande honung
- flingsalt och svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Rulla ut pizzadegen på mjölat bakbord och skär ut två runda bottnar. Kavla ut degen något tunnare. Lägg bottnarna på en bakpappersklädd plåt.
- Bred ut crème fraiche på bottnarna och dra sedan ut sambal. Skiva potatis och äpplen i tunna skivor och fördela över bottnarna. Smula på osten och ringla över honungen. Salta och peppra.
- Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min. Skär i snibbar och servera som snacks.
Pizza med äpple och ädelost
Betyg (1-5):
Supergod pizza med äpple och krämig ädelost. passar även bra som tilltugg innan maten.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
2 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Rulla ut pizzadegen på mjölat bakbord och skär ut två runda bottnar. Kavla ut degen något tunnare. Lägg bottnarna på en bakpappersklädd plåt.
- Bred ut crème fraiche på bottnarna och dra sedan ut sambal. Skiva potatis och äpplen i tunna skivor och fördela över bottnarna. Smula på osten och ringla över honungen. Salta och peppra.
- Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min. Skär i snibbar och servera som snacks.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!