Pizza med äpple och ädelost
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Pizza med äpple och ädelost

4.33 (3 betyg)

Supergod pizza med äpple och krämig ädelost. passar även bra som tilltugg innan maten.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

2 portioner
  • 1 pizzadeg
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 kokta potatisar
  • 2 äpplen
  • 80 g ädelost, t ex kvibille eller liknande
  • 2 tsk flytande honung
  • flingsalt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Rulla ut pizzadegen på mjölat bakbord och skär ut två runda bottnar. Kavla ut degen något tunnare. Lägg bottnarna på en bakpappersklädd plåt.

  2. 2

    Bred ut crème fraiche på bottnarna och dra sedan ut sambal. Skiva potatis och äpplen i tunna skivor och fördela över bottnarna. Smula på osten och ringla över honungen. Salta och peppra.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min. Skär i snibbar och servera som snacks.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar