Matvetesallad marockostyle

Matvetesallad marockostyle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Denna sallad med saffran och hackad mandel är grejen här! Och förstås de små glänsande goda granatäppelkärnorna.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl matvete
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 halloumi, tärnad
  • 70 g salladsmix
  • 1 dl mandel, torrostad
  • 0.5 litet granatäpple
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 30 g persilja, bladen

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och saffran i olja en kastrull. Tillsätt matvete och rör om tills allt har en jämn gul färg. Häll i vatten och salt och låt sjuda under lock ca 10 min.
  2. Skär broccolin i tunna skivor (även stjälken). Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccolin hastigt till fin färg. Salta. Stek även halloumin i olja i samma panna.
  3. Vänd runt matvetet med broccoli, halloumi, salladsblad och hackad mandel. Toppa med granatäppelkärnor, chili och persilja.

Tips

Servera med en klick yoghurt med mynta i. Eller ringla över olivolja och pressad apelsin.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2022-02-25

Multigott!! Tillsatte en gnutta cayennepeppar

Christina

2021-07-20

Gjort denna många ggr. En favorit!

Annica

2021-04-05

Gott!

Andreas

2020-07-12

Fantastiskt gott! 4 stora portioner!

Maria

2020-03-30

Ett super-recept!! Så gott! Hela familjen älskade det. Och vill bara ha mer.

Matvetesallad marockostyle
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl matvete
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 halloumi, tärnad
  • 70 g salladsmix
  • 1 dl mandel, torrostad
  • 0.5 litet granatäpple
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 30 g persilja, bladen

Matvetesallad marockostyle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Denna sallad med saffran och hackad mandel är grejen här! Och förstås de små glänsande goda granatäppelkärnorna.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och saffran i olja en kastrull. Tillsätt matvete och rör om tills allt har en jämn gul färg. Häll i vatten och salt och låt sjuda under lock ca 10 min.
  2. Skär broccolin i tunna skivor (även stjälken). Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccolin hastigt till fin färg. Salta. Stek även halloumin i olja i samma panna.
  3. Vänd runt matvetet med broccoli, halloumi, salladsblad och hackad mandel. Toppa med granatäppelkärnor, chili och persilja.

Tips

Servera med en klick yoghurt med mynta i. Eller ringla över olivolja och pressad apelsin.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2022-02-25

Multigott!! Tillsatte en gnutta cayennepeppar

Christina

2021-07-20

Gjort denna många ggr. En favorit!

Annica

2021-04-05

Gott!

Andreas

2020-07-12

Fantastiskt gott! 4 stora portioner!

Maria

2020-03-30

Ett super-recept!! Så gott! Hela familjen älskade det. Och vill bara ha mer.