Matvetesallad marockostyle
  • Tid 40 min

Matvetesallad marockostyle

4.89 (9 betyg)

Denna sallad med saffran och hackad mandel är grejen här! Och förstås de små glänsande goda granatäppelkärnorna.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl matvete
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 halloumi, tärnad
  • 70 g salladsmix
  • 1 dl mandel, torrostad
  • 0.5 litet granatäpple
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 30 g persilja, bladen
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs lök, vitlök och saffran i olja en kastrull. Tillsätt matvete och rör om tills allt har en jämn gul färg. Häll i vatten och salt och låt sjuda under lock ca 10 min.

  2. 2

    Skär broccolin i tunna skivor (även stjälken). Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccolin hastigt till fin färg. Salta. Stek även halloumin i olja i samma panna.

  3. 3

    Vänd runt matvetet med broccoli, halloumi, salladsblad och hackad mandel. Toppa med granatäppelkärnor, chili och persilja.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera med en klick yoghurt med mynta i. Eller ringla över olivolja och pressad apelsin.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar