Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling
  • Tid 30 min

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

4.03 (31 betyg)

Blanda dina favoriter bland meloner med fetaost och citrondressing och få en god sallad.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 60 g rucola
  • 260 g tärnad galiameloner
  • 260 g tärnad honungsmelon
  • 150 g strimlade sugar snaps
  • 5 skivade salladslökar
  • 300 g smulad fetaost
Citrondressing:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm en stekpanna med olja i. Stek kycklingfiléerna på båda sidorna på låg värme i 10-15 minuter. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70 grader. Salta och peppra.

  2. 2

    Lägg rucola, melon, sugarsnaps och salladslök i en stor skål och blanda. Tillsätt fetaost och blanda försiktigt.

  3. 3

    Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Trä melon- och ostbitar på spett för att på ett lekfullt sätt få barnen att prova nya smaker!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/Webbredaktionen

    @gunilla Det ska vara suger snaps eller spritade edamameböno.

  • gunilla

    Vilka bönor ska det vara hittar inte i receptet

  • Johnny Jonsson

    meloner är vackra och ser smarrigt goda ut men så fort jag sätter tänderna i en blir jag så besviken.... den enda goda är gotländsk nätmelon(nej, jag kommer inte från Gotland ;-) men väl från Ockelbo i Gästrikland)..... men kanske fetaosten ger den en annan dimension

  • Ulla Wik

    Har provat denna sallad 1 gång , den blev mycket populär bland gästerna. Det är en god blandning och matig.

Visa fler