
Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost
Betyg (1-5):
Sallad med matvete som grund, fylld med salvia, rosmarin, äpple och fetaost
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl matvete
- 4 salladslökar, strimlade
- 1 kruka färsk salvia, 6 finhackade blad
- 1 msk finhackad färsk rosmarin
- 0.5 tsk fänkålsfrön
- 2 msk olivolja
- 1 msk äppelcidervinäger
- 70 g salladsmix
- 1 grönt äpple
- 100 g fetaost
- salt
Gör så här
- Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök, salvia, rosmarin och fänkålsfrön i olja under omrörning någon minut.
- Vänd ner det kokta matvetet och tillsätt vinägern. Rör om och smaka av med salt. Varva matvetet med salladsbladen, tärnat äpple och smulad fetaost på ett stort serveringsfat.
Servering
Komplettera med tex: Varmrökt lax, grillad kyckling eller vegobiff.
Tips

Självklart kan du välja andra örter i mån av tillgång, som mynta eller basilika.
Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost
Betyg (1-5):
Sallad med matvete som grund, fylld med salvia, rosmarin, äpple och fetaost
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök, salvia, rosmarin och fänkålsfrön i olja under omrörning någon minut.
- Vänd ner det kokta matvetet och tillsätt vinägern. Rör om och smaka av med salt. Varva matvetet med salladsbladen, tärnat äpple och smulad fetaost på ett stort serveringsfat.
Servering
Komplettera med tex: Varmrökt lax, grillad kyckling eller vegobiff.
Tips

Självklart kan du välja andra örter i mån av tillgång, som mynta eller basilika.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!