Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Sallad med matvete som grund, fylld med salvia, rosmarin, äpple och fetaost

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl matvete
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk salvia, 6 finhackade blad
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 70 g salladsmix
  • 1 grönt äpple
  • 100 g fetaost
  • salt

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök, salvia, rosmarin och fänkålsfrön i olja under omrörning någon minut.
  2. Vänd ner det kokta matvetet och tillsätt vinägern. Rör om och smaka av med salt. Varva matvetet med salladsbladen, tärnat äpple och smulad fetaost på ett stort serveringsfat.

Servering

Komplettera med tex: Varmrökt lax, grillad kyckling eller vegobiff.

Tips

Självklart kan du välja andra örter i mån av tillgång, som mynta eller basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Nudelsallad med räkor och mango

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl matvete
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk salvia, 6 finhackade blad
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 70 g salladsmix
  • 1 grönt äpple
  • 100 g fetaost
  • salt

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Sallad med matvete som grund, fylld med salvia, rosmarin, äpple och fetaost

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök, salvia, rosmarin och fänkålsfrön i olja under omrörning någon minut.
  2. Vänd ner det kokta matvetet och tillsätt vinägern. Rör om och smaka av med salt. Varva matvetet med salladsbladen, tärnat äpple och smulad fetaost på ett stort serveringsfat.

Servering

Komplettera med tex: Varmrökt lax, grillad kyckling eller vegobiff.

Tips

Självklart kan du välja andra örter i mån av tillgång, som mynta eller basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Nudelsallad med räkor och mango

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)