Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost
  • Tid 20 min

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

5 (2 betyg)

Sallad med matvete som grund, fylld med salvia, rosmarin, äpple och fetaost

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl matvete
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk salvia, 6 finhackade blad
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • 70 g salladsmix
  • 1 grönt äpple
  • 100 g fetaost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök, salvia, rosmarin och fänkålsfrön i olja under omrörning någon minut.

  2. 2

    Vänd ner det kokta matvetet och tillsätt vinägern. Rör om och smaka av med salt. Varva matvetet med salladsbladen, tärnat äpple och smulad fetaost på ett stort serveringsfat.

Servering

Komplettera med tex: Varmrökt lax, grillad kyckling eller vegobiff.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Självklart kan du välja andra örter i mån av tillgång, som mynta eller basilika.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar