För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sallad med bacon, plommon och avokadosås

Betyg (1-5):
3.11 (9 betyg)

Fruktig och smakrik sallad med smak rödlök, basilika och spenat.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl grov bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 280 g bacon
  • 4 urkärnade, i klyftor plommon
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 70 g färsk spenat
  • 1 dl grovhackad basilika
  • Dressing:
  • 1 avokado, mosade
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt buljongtärningen i vattnet. Strimla baconet fint. Bryn det hastigt på hög värme tillsammans med plommon och lök.
  2. Blanda en dressing av avokado, vinäger, olivolja, honung och vitlök. Späd med vattnet lite i taget, salta och peppra. Varva bulgur, plommon, lök, spenat och basilika tillsammans med dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

(0)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Lammfärsspett med vita bönor i myntapesto

(6)

Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

(5)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(33)

Oliv- och citronfrikadeller i tomatsås

(15)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 dl grov bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 280 g bacon
  • 4 urkärnade, i klyftor plommon
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 70 g färsk spenat
  • 1 dl grovhackad basilika
  • Dressing:
  • 1 avokado, mosade
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 2 krm svartpeppar

Sallad med bacon, plommon och avokadosås

Betyg (1-5):
3.11 (9 betyg)

Fruktig och smakrik sallad med smak rödlök, basilika och spenat.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt buljongtärningen i vattnet. Strimla baconet fint. Bryn det hastigt på hög värme tillsammans med plommon och lök.
  2. Blanda en dressing av avokado, vinäger, olivolja, honung och vitlök. Späd med vattnet lite i taget, salta och peppra. Varva bulgur, plommon, lök, spenat och basilika tillsammans med dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

(0)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Lammfärsspett med vita bönor i myntapesto

(6)

Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

(5)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(33)

Oliv- och citronfrikadeller i tomatsås

(15)