Sallad med bacon, plommon och avokadosås

Betyg (1-5):
3.11 (9 betyg)

Fruktig och smakrik sallad med smak rödlök, basilika och spenat.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 4 dl grov bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 280 g bacon
  • 4 urkärnade, i klyftor plommon
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 70 g färsk spenat
  • 1 dl grovhackad basilika
  • Dressing:
  • 1 avokado, mosade
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt buljongtärningen i vattnet. Strimla baconet fint. Bryn det hastigt på hög värme tillsammans med plommon och lök.
  2. Blanda en dressing av avokado, vinäger, olivolja, honung och vitlök. Späd med vattnet lite i taget, salta och peppra. Varva bulgur, plommon, lök, spenat och basilika tillsammans med dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Oliv- och citronfrikadeller i tomatsås

(12)

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

(0)

Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

(4)

Lammfärsspett med vita bönor i myntapesto

(5)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 4 dl grov bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 280 g bacon
  • 4 urkärnade, i klyftor plommon
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 70 g färsk spenat
  • 1 dl grovhackad basilika
  • Dressing:
  • 1 avokado, mosade
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 2 krm svartpeppar

Sallad med bacon, plommon och avokadosås

Betyg (1-5):
3.11 (9 betyg)

Fruktig och smakrik sallad med smak rödlök, basilika och spenat.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt buljongtärningen i vattnet. Strimla baconet fint. Bryn det hastigt på hög värme tillsammans med plommon och lök.
  2. Blanda en dressing av avokado, vinäger, olivolja, honung och vitlök. Späd med vattnet lite i taget, salta och peppra. Varva bulgur, plommon, lök, spenat och basilika tillsammans med dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Oliv- och citronfrikadeller i tomatsås

(12)

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

(0)

Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

(4)

Lammfärsspett med vita bönor i myntapesto

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies