Helstekt rostbiff med couscoussallad

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Helstekt saftig rostbiff med couscous och koriander.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 500 g rostbiff
  • 0.5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 2 tsk olivolja
  • 3 dl couscous
  • 250 g broccoli
  • 0.5 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 koriander, hackad
  • 1 tsk salt
  • Limesås
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra köttet. Bryn i en stekpanna med olja till fin yta.
  2. Lägg i en ugnsform och stek mitt i ugnen ca 25 min. Eller använd gärna stektermometer, köttet är perfekt vid 57°. Låt köttet vila innan det skärs upp.
  3. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär broccoli i buketter och stjälken i tunna skivor. Stek hastigt i en wok eller stekpanna. Vänd ihop couscous och broccoli med lime och koriander. Smaka av med salt och ev olivolja.

Limesås

  1. Vispa ihop äggulor och limesaft. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helstekt rostbiff med couscoussallad
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g rostbiff
  • 0.5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 2 tsk olivolja
  • 3 dl couscous
  • 250 g broccoli
  • 0.5 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 koriander, hackad
  • 1 tsk salt
  • Limesås
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Helstekt saftig rostbiff med couscous och koriander.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra köttet. Bryn i en stekpanna med olja till fin yta.
  2. Lägg i en ugnsform och stek mitt i ugnen ca 25 min. Eller använd gärna stektermometer, köttet är perfekt vid 57°. Låt köttet vila innan det skärs upp.
  3. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär broccoli i buketter och stjälken i tunna skivor. Stek hastigt i en wok eller stekpanna. Vänd ihop couscous och broccoli med lime och koriander. Smaka av med salt och ev olivolja.

Limesås

  1. Vispa ihop äggulor och limesaft. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!