Helstekt rostbiff med couscoussallad
Helstekt rostbiff med couscoussallad
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Helstekt rostbiff med couscoussallad

0 (0 betyg)

Helstekt saftig rostbiff med couscous och koriander.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g rostbiff
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 2 tsk olivolja
  • 3 dl couscous
  • 250 g broccoli
  • 0.5 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 koriander, hackad
Limesås
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra köttet. Bryn i en stekpanna med olja till fin yta.

  2. 2

    Lägg i en ugnsform och stek mitt i ugnen ca 25 min. Eller använd gärna stektermometer, köttet är perfekt vid 57°. Låt köttet vila innan det skärs upp.

  3. 3

    Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.

  4. 4

    Skär broccoli i buketter och stjälken i tunna skivor. Stek hastigt i en wok eller stekpanna. Vänd ihop couscous och broccoli med lime och koriander. Smaka av med salt och ev olivolja.

Limesås

  1. 1

    Vispa ihop äggulor och limesaft. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar