Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Helstekt saftig rostbiff med couscous och koriander.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rostbiff
  • 0.5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 2 tsk olivolja
  • 3 dl couscous
  • 250 g broccoli
  • 0.5 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 koriander, hackad
  • 1 tsk salt
  • Limesås
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra köttet. Bryn i en stekpanna med olja till fin yta.
  2. Lägg i en ugnsform och stek mitt i ugnen ca 25 min. Eller använd gärna stektermometer, köttet är perfekt vid 57°. Låt köttet vila innan det skärs upp.
  3. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär broccoli i buketter och stjälken i tunna skivor. Stek hastigt i en wok eller stekpanna. Vänd ihop couscous och broccoli med lime och koriander. Smaka av med salt och ev olivolja.

Limesås

  1. Vispa ihop äggulor och limesaft. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Vegetariska portionspajer

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vegetarisk pizza bianco på grillen

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Betyg
Betyg
(4)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g rostbiff
  • 0.5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 2 tsk olivolja
  • 3 dl couscous
  • 250 g broccoli
  • 0.5 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 koriander, hackad
  • 1 tsk salt
  • Limesås
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Helstekt saftig rostbiff med couscous och koriander.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra köttet. Bryn i en stekpanna med olja till fin yta.
  2. Lägg i en ugnsform och stek mitt i ugnen ca 25 min. Eller använd gärna stektermometer, köttet är perfekt vid 57°. Låt köttet vila innan det skärs upp.
  3. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär broccoli i buketter och stjälken i tunna skivor. Stek hastigt i en wok eller stekpanna. Vänd ihop couscous och broccoli med lime och koriander. Smaka av med salt och ev olivolja.

Limesås

  1. Vispa ihop äggulor och limesaft. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Vegetariska portionspajer

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vegetarisk pizza bianco på grillen

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Betyg
Betyg
(4)