
Helstekt rostbiff med couscoussallad
Betyg (1-5):
Helstekt saftig rostbiff med couscous och koriander.
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
- 500 g rostbiff
- 0.5 tsk svartpeppar, grovmalen
- 2 tsk olivolja
- 3 dl couscous
- 250 g broccoli
- 0.5 lime, finrivet skal och pressad saft
- 0.5 koriander, hackad
- 1 tsk salt
- Limesås
- 2 ägg, endast gulan
- 0.5 lime, pressad saft
- 2 dl olivolja
- 1 vitlöksklyfta, riven
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra köttet. Bryn i en stekpanna med olja till fin yta.
- Lägg i en ugnsform och stek mitt i ugnen ca 25 min. Eller använd gärna stektermometer, köttet är perfekt vid 57°. Låt köttet vila innan det skärs upp.
- Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär broccoli i buketter och stjälken i tunna skivor. Stek hastigt i en wok eller stekpanna. Vänd ihop couscous och broccoli med lime och koriander. Smaka av med salt och ev olivolja.
Limesås
- Vispa ihop äggulor och limesaft. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.
Helstekt rostbiff med couscoussallad
Betyg (1-5):
Helstekt saftig rostbiff med couscous och koriander.
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra köttet. Bryn i en stekpanna med olja till fin yta.
- Lägg i en ugnsform och stek mitt i ugnen ca 25 min. Eller använd gärna stektermometer, köttet är perfekt vid 57°. Låt köttet vila innan det skärs upp.
- Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär broccoli i buketter och stjälken i tunna skivor. Stek hastigt i en wok eller stekpanna. Vänd ihop couscous och broccoli med lime och koriander. Smaka av med salt och ev olivolja.
Limesås
- Vispa ihop äggulor och limesaft. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!