Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Saftig och god fläskytterfilé smaksatt med mango chutney.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 600 g fläskytterfilé
  • 3 msk mango chutney
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • Bönsallad:
  • 2 dl bulgur
  • 800 g sköljda bönor
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 1 kruka färsk basilika, hackad
  • 275 g salladsfeta i olja med örter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fläskytterfilén i en ugnssäker form. Pensla köttet runt om med mango chutney, salta och peppra. Stek mitt i ugnen ca 25 min.

Bönsallad

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna något. Blanda bulgur, bönor, tomater, basilika och fetaosten med sin olja i en skål.
  2. Skär fläskytterfilén i tunna skivor och servera med bönsalladen.

Tips

Fläskytterfilé är perfekt vid 68°, använd en stektermometer!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Edith

2014-09-26

Lägg bakplåtspapper i formen. Kikärtor, röda bönor, svarta bönor - allt funkar. Godare med naturell fetaost och egen olja/vinägerdressing!

Yvonne Brodin

2014-09-01

Vilken sorts bönor avses? Det finns ju många sorter.

Gabriella

2014-05-26

Mycket gott och en numera återkommande favorit! Fetaosten går att ta naturell, och tillsätta olivolja och de kryddor man har hemma. Jag brukar ta: basilika, timjan och oregano eller mejram.

Lotta

2013-11-28

Jag gjorde på fläskfilen som fanns hemma . Måste säga att det va mycket gott ! Chutney glace kommer vi göra fler ggr hemma . Tips glacen fastnar ordentligt i formen !! rekomenderar smörpapper eller nåt.

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g fläskytterfilé
  • 3 msk mango chutney
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • Bönsallad:
  • 2 dl bulgur
  • 800 g sköljda bönor
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 1 kruka färsk basilika, hackad
  • 275 g salladsfeta i olja med örter

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Saftig och god fläskytterfilé smaksatt med mango chutney.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fläskytterfilén i en ugnssäker form. Pensla köttet runt om med mango chutney, salta och peppra. Stek mitt i ugnen ca 25 min.

Bönsallad

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna något. Blanda bulgur, bönor, tomater, basilika och fetaosten med sin olja i en skål.
  2. Skär fläskytterfilén i tunna skivor och servera med bönsalladen.

Tips

Fläskytterfilé är perfekt vid 68°, använd en stektermometer!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Edith

2014-09-26

Lägg bakplåtspapper i formen. Kikärtor, röda bönor, svarta bönor - allt funkar. Godare med naturell fetaost och egen olja/vinägerdressing!

Yvonne Brodin

2014-09-01

Vilken sorts bönor avses? Det finns ju många sorter.

Gabriella

2014-05-26

Mycket gott och en numera återkommande favorit! Fetaosten går att ta naturell, och tillsätta olivolja och de kryddor man har hemma. Jag brukar ta: basilika, timjan och oregano eller mejram.

Lotta

2013-11-28

Jag gjorde på fläskfilen som fanns hemma . Måste säga att det va mycket gott ! Chutney glace kommer vi göra fler ggr hemma . Tips glacen fastnar ordentligt i formen !! rekomenderar smörpapper eller nåt.