Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

3.16 (32 betyg)

Saftig och god fläskytterfilé smaksatt med mango chutney.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskytterfilé
  • 3 msk mango chutney
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
Bönsallad:
  • 2 dl bulgur
  • 800 g sköljda bönor
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 1 kruka färsk basilika, hackad
  • 275 g salladsfeta i olja med örter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg fläskytterfilén i en ugnssäker form. Pensla köttet runt om med mango chutney, salta och peppra. Stek mitt i ugnen ca 25 min.

Bönsallad

  1. 1

    Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna något. Blanda bulgur, bönor, tomater, basilika och fetaosten med sin olja i en skål.

  2. 2

    Skär fläskytterfilén i tunna skivor och servera med bönsalladen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Fläskytterfilé är perfekt vid 68°, använd en stektermometer!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Edith

    Lägg bakplåtspapper i formen. Kikärtor, röda bönor, svarta bönor - allt funkar. Godare med naturell fetaost och egen olja/vinägerdressing!

  • Yvonne Brodin

    Vilken sorts bönor avses? Det finns ju många sorter.

  • Gabriella

    Mycket gott och en numera återkommande favorit! Fetaosten går att ta naturell, och tillsätta olivolja och de kryddor man har hemma. Jag brukar ta: basilika, timjan och oregano eller mejram.

  • Lotta

    Jag gjorde på fläskfilen som fanns hemma . Måste säga att det va mycket gott ! Chutney glace kommer vi göra fler ggr hemma . Tips glacen fastnar ordentligt i formen !! rekomenderar smörpapper eller nåt.