Lammentrecôtespett med grön tabbouleh
  • Tid 40 min

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

0 (0 betyg)

Lamm passar perfekt till tabbouleh. Grilla spett med bitar av lammentrecôte. Pressa gärna över grillad citron och servera med den tabboulehn.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g lammentrecôte
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 dl bulgur
  • 400 g kokta kikärtor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 grön paprika, fintärnad
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär köttet i bitar och trä upp på spett. Salta och peppra runtom.

  2. 2

    Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt den kokta bulguren med kikärtor, paprika, persilja, citronskal (endast det gula), citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Grilla eller stek spetten runtom i grillpanna på riktigt hög värme till en innertemperatur på ca 58°.

Servering

Servera gärna med grillad citron.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går bra att byta ut bulgur mot annat gryn, t ex matvete.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar