Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Lamm passar perfekt till tabbouleh. Grilla spett med bitar av lammentrecôte. Pressa gärna över grillad citron och servera med den tabboulehn.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g lammentrecôte
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 dl bulgur
  • 400 g kokta kikärtor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 grön paprika, fintärnad
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och trä upp på spett. Salta och peppra runtom.
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt den kokta bulguren med kikärtor, paprika, persilja, citronskal (endast det gula), citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek spetten runtom i grillpanna på riktigt hög värme till en innertemperatur på ca 58°.

Servering

Servera gärna med grillad citron.

Tips

Det går bra att byta ut bulgur mot annat gryn, t ex matvete.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammytterfilé med bönragu

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spareribs hickory med krämig coleslaw

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Karréspett med nudelsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Majs- och melonsallad med bacondressing

Betyg
Betyg
(5)
Lammentrecôtespett med grön tabbouleh
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g lammentrecôte
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 dl bulgur
  • 400 g kokta kikärtor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 grön paprika, fintärnad
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Lamm passar perfekt till tabbouleh. Grilla spett med bitar av lammentrecôte. Pressa gärna över grillad citron och servera med den tabboulehn.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och trä upp på spett. Salta och peppra runtom.
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt den kokta bulguren med kikärtor, paprika, persilja, citronskal (endast det gula), citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek spetten runtom i grillpanna på riktigt hög värme till en innertemperatur på ca 58°.

Servering

Servera gärna med grillad citron.

Tips

Det går bra att byta ut bulgur mot annat gryn, t ex matvete.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammytterfilé med bönragu

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spareribs hickory med krämig coleslaw

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Karréspett med nudelsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Majs- och melonsallad med bacondressing

Betyg
Betyg
(5)