Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Saftiga och smakrika köttbullar med nyttiga grönsaker i ugn.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 2 dl kamutvete
  • 1 paprika
  • 1 rödlök
  • 150 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • Köttbullar
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 dl hackad färsk persilja eller annan ört
  • 2 dl riven ost cheddar
  • 1 tsk chiliflakes
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tillaga kamut-vetet enligt anvisning på förpackningen. Skär paprikan i bitar och löken i klyftor och riv grönkålen i bitar.
  2. Vänd runt grönsakerna med olja, vitlök, salt och cayennepeppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min (håll koll så att grönkålen inte blir bränd).
  3. Blanda färsen med resten av ingredienserna och forma till stora köttbullar med blöta händer. Stek igenom köttbullarna i smör på medelvärme. Vänd ihop vetet med de rostade grönsakerna och pressa ev över citronsaft. Servera med köttbullarna.

Tips

Vänd ner 1 burk kokta bönor eller kikärter i kamutvetet så blir det kanske en matlåda över också.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 dl kamutvete
  • 1 paprika
  • 1 rödlök
  • 150 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • Köttbullar
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 dl hackad färsk persilja eller annan ört
  • 2 dl riven ost cheddar
  • 1 tsk chiliflakes
  • smör till stekning

Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Saftiga och smakrika köttbullar med nyttiga grönsaker i ugn.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tillaga kamut-vetet enligt anvisning på förpackningen. Skär paprikan i bitar och löken i klyftor och riv grönkålen i bitar.
  2. Vänd runt grönsakerna med olja, vitlök, salt och cayennepeppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min (håll koll så att grönkålen inte blir bränd).
  3. Blanda färsen med resten av ingredienserna och forma till stora köttbullar med blöta händer. Stek igenom köttbullarna i smör på medelvärme. Vänd ihop vetet med de rostade grönsakerna och pressa ev över citronsaft. Servera med köttbullarna.

Tips

Vänd ner 1 burk kokta bönor eller kikärter i kamutvetet så blir det kanske en matlåda över också.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!