Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

4.25 (4 betyg)

Saftiga och smakrika köttbullar med nyttiga grönsaker i ugn.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl kamutvete
  • 1 paprika
  • 1 rödlök
  • 150 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
Köttbullar
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 dl hackad färsk persilja eller annan ört
  • 2 dl riven ost cheddar
  • 1 tsk chiliflakes
  • smör till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Tillaga kamut-vetet enligt anvisning på förpackningen. Skär paprikan i bitar och löken i klyftor och riv grönkålen i bitar.

  2. 2

    Vänd runt grönsakerna med olja, vitlök, salt och cayennepeppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min (håll koll så att grönkålen inte blir bränd).

  3. 3

    Blanda färsen med resten av ingredienserna och forma till stora köttbullar med blöta händer. Stek igenom köttbullarna i smör på medelvärme. Vänd ihop vetet med de rostade grönsakerna och pressa ev över citronsaft. Servera med köttbullarna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vänd ner 1 burk kokta bönor eller kikärter i kamutvetet så blir det kanske en matlåda över också.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar