Lammfärsspett med vita bönor i myntapesto
  • Tid 30 min

Lammfärsspett med vita bönor i myntapesto

3 (5 betyg)

Sund och sommrig bönsallad med saftiga grillade kebabspett

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
Järpar:
  • 600 g lammfärs
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk olja
Myntapesto:
  • 0.5 dl plockad färsk mynta
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 skalad och tunt skivad vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl oliver
  • 820 g sköljda vita bönor
Servering:
  • 4 dl couscous
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till järparna. Trä dem på spetten. Grilla i 5-8 minuter.

  2. 2

    Blanda ingredienserna till järparna. Trä dem på spetten. Grilla i 5-8 minuter.

Myntapesto

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till myntapeston med en stavmixer. Spara gärna några gröna blad till dekoration. Lägg sist i bönorna.

  2. 2

    Servera lammfärsspetten med bönorna och gärna bulgur, garnera med oliver. Ett glutenfritt alternativ till bulgur är quinoa.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Rör man runt för mycket i köttfärs så spinner man ihop fettet och det blir trådigt med segt resultatet.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Susann

    4 dl couscous... (4 cl)

  • Maria P

    Gott! Vill man göra det ännu enklare, använd tapenade eller pesto på burk till bönorna.

  • Åsa

    Hur gott som helst!! Barnen älskar spetten! Myntapeston är också god till lammstek. En favorit för hela familjen!:)