Saffranssnurror

Saffranssnurror

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Saffransbullar som gräddas i pajform. Perfekt att servera som efterrätt på julbordet eller till adventsfika.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:175º
30 stycken
  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk (3 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 g saffran
  • 2 krm salt
  • 12 dl vetemjöl (720 g)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg, att pensla med
  • Apelsin och vit chokladfyllning
  • 4 dl apelsinmarmelad
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 100 g vit choklad, till topping
  • 1 apelsin, finrivet skal, till topping

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölk, socker och saffran till 37° och häll i bunken.
  2. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt. Häll i mjölet lite i taget under omrörning och klicka i smöret. Arbeta degen för hand 10 min (eller 5 min med degblandare).
  3. Låt jäsa under bakduk 1 timme. Sätt ugnen på 175°. Gör fyllningen.
  4. Dela degen i två bitar. Kavla ut ena degbiten till en rektangel, ca 25 x 50 cm. Bred på hälften av fyllningen och rulla ihop från långsidan.
  5. Skär i ca 14 bitar och ställ upp i en insmord pajform. Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
  6. Pensla bullarna med lättvispat ägg och strö ev över någon topping. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Baka ut den andra degbiten på valfritt sätt.

Apelsin och vit chokladfyllning

  1. Bred på apelsinmarmelad och smör enligt anvisning. Smält den vita chokladen varsamt i vattenbad och ringla på saffransbröden när de är färdiggräddade och har svalnat något. Riv över apelsinskal (endast det orangea).

Tips

Tips på andra fyllningar hittar du på receptet Saffransdeg på coop.se.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

Saffranssnurror
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk (3 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 g saffran
  • 2 krm salt
  • 12 dl vetemjöl (720 g)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg, att pensla med
  • Apelsin och vit chokladfyllning
  • 4 dl apelsinmarmelad
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 100 g vit choklad, till topping
  • 1 apelsin, finrivet skal, till topping

Saffranssnurror

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Saffransbullar som gräddas i pajform. Perfekt att servera som efterrätt på julbordet eller till adventsfika.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:175º
30 stycken

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölk, socker och saffran till 37° och häll i bunken.
  2. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt. Häll i mjölet lite i taget under omrörning och klicka i smöret. Arbeta degen för hand 10 min (eller 5 min med degblandare).
  3. Låt jäsa under bakduk 1 timme. Sätt ugnen på 175°. Gör fyllningen.
  4. Dela degen i två bitar. Kavla ut ena degbiten till en rektangel, ca 25 x 50 cm. Bred på hälften av fyllningen och rulla ihop från långsidan.
  5. Skär i ca 14 bitar och ställ upp i en insmord pajform. Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
  6. Pensla bullarna med lättvispat ägg och strö ev över någon topping. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Baka ut den andra degbiten på valfritt sätt.

Apelsin och vit chokladfyllning

  1. Bred på apelsinmarmelad och smör enligt anvisning. Smält den vita chokladen varsamt i vattenbad och ringla på saffransbröden när de är färdiggräddade och har svalnat något. Riv över apelsinskal (endast det orangea).

Tips

Tips på andra fyllningar hittar du på receptet Saffransdeg på coop.se.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!