Saffransrulltårta med hallonfyllning
  • Tid 20 min + tid att svalna
  • Ugn 225º

Saffransrulltårta med hallonfyllning

3.17 (6 betyg)

Julbaka en rulltårta med saffran och hallon som dessutom är glutenfri.

  • Tillagningstid 20 min + tid att svalna
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

10 bitar
  • 4 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 g saffran
Fyllning
  • 250 g färska hallon eller frysta avrunna
  • 200 g färskost (cream cheese)
  • 0.5 dl florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med bakplåtspapper.

  2. 2

    Bred ut smeten jämnt och grädda direkt mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 6 min. Strö socker på kakan och vänd den upp-och-ner på ett bakplåtspapper.

  3. 3

    Dra genast av pappret som kakan gräddats på och rulla varsamt ihop kakan till en rulle från långsidan. Låt kallna inrullad i bakplåtspappret.

  4. 4

    Mosa hallonen. Blanda florsocker med färskost. Rulla ut kakan och bred på krämen och sedan hallonen. Rulla ihop från långsidan och skär rulltårtan i skivor vid servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Livsmedelsverket rekommenderar att du kokar upp hallonen innan användning.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Agneta och Håkan: Ja, det ska vara potatismjöl i det här receptet. Lycka till!

  • Håkan

    Hur många tänker ni lura?potatismjöl !!!!!!!!!

  • Agneta

    Ska det vara potatismjöl? Vetemjöl?