Saffransrulltårta med hallonfyllning

Saffransrulltårta med hallonfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Julbaka en rulltårta med saffran och hallon som dessutom är glutenfri.

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:225º
10 bitar
  • 4 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 g saffran
  • Fyllning
  • 250 g färska hallon eller frysta avrunna
  • 200 g färskost (cream cheese)
  • 0.5 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred ut smeten jämnt och grädda direkt mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 6 min. Strö socker på kakan och vänd den upp-och-ner på ett bakplåtspapper.
  3. Dra genast av pappret som kakan gräddats på och rulla varsamt ihop kakan till en rulle från långsidan. Låt kallna inrullad i bakplåtspappret.
  4. Mosa hallonen. Blanda florsocker med färskost. Rulla ut kakan och bred på krämen och sedan hallonen. Rulla ihop från långsidan och skär rulltårtan i skivor vid servering.

Tips

Livsmedelsverket rekommenderar att du kokar upp hallonen innan användning.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2017-12-11

Till Agneta och Håkan: Ja, det ska vara potatismjöl i det här receptet. Lycka till!

Håkan

2017-12-10

Hur många tänker ni lura?potatismjöl !!!!!!!!!

Agneta

2017-12-10

Ska det vara potatismjöl? Vetemjöl?

Saffransrulltårta med hallonfyllning
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 g saffran
  • Fyllning
  • 250 g färska hallon eller frysta avrunna
  • 200 g färskost (cream cheese)
  • 0.5 dl florsocker

Saffransrulltårta med hallonfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Julbaka en rulltårta med saffran och hallon som dessutom är glutenfri.

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:225º
10 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred ut smeten jämnt och grädda direkt mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 6 min. Strö socker på kakan och vänd den upp-och-ner på ett bakplåtspapper.
  3. Dra genast av pappret som kakan gräddats på och rulla varsamt ihop kakan till en rulle från långsidan. Låt kallna inrullad i bakplåtspappret.
  4. Mosa hallonen. Blanda florsocker med färskost. Rulla ut kakan och bred på krämen och sedan hallonen. Rulla ihop från långsidan och skär rulltårtan i skivor vid servering.

Tips

Livsmedelsverket rekommenderar att du kokar upp hallonen innan användning.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2017-12-11

Till Agneta och Håkan: Ja, det ska vara potatismjöl i det här receptet. Lycka till!

Håkan

2017-12-10

Hur många tänker ni lura?potatismjöl !!!!!!!!!

Agneta

2017-12-10

Ska det vara potatismjöl? Vetemjöl?