Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär
  • Tid 10 min + 35 min i ugnen
  • Ugn 200º

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

5 (1 betyg)

”Sylt av stenfrukt (som björnbär) blir bästis och bundis med saffranspannkakan.”

  • Tillagningstid 10 min + 35 min i ugnen
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 portioner
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 g saffran (stöts i mortel med saltet)
  • 0.5 tsk salt
  • 1 kg färdig risgrynsgröt
Till servering
  • 225 g frysta björnbär
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl smetana eller crème fraiche
  • ev pistagenötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Vispa äggen lätt med mjölk, socker, saffran och salt. Rör ner gröten och häll upp i en ugnsform.

  2. 2

    Grädda mitt i ugnen till fin färg och äggstanningen har stelnat, ca 35 min.

  3. 3

    Rör de frysta björnbären med socker tills sockret lösts upp. Servera pannkakan med smetana och rårörda björnbär. Toppa ev med skalade hackade pistagenötter.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vi gräddade i flera små formar – då stelnar den efter ca 20 min.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar