
Kardemummapannacotta med havtornstopping
Betyg (1-5):
En ljuvlig dessert med smak av kardemumma, havtorn och aprikos.
Tillagningstid: 15 minuter + 5 timmar i kylskåp
4 portioner
- 3 gelatinblad
- 2 dl grädde
- 2 msk råsocker
- 1 tsk stött kardemumma
- 2 dl gräddfil
- 1 dl aprikosmarmelad
- 1 dl havtorn
Gör så här
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka5 minuter. Koka upp grädde, socker ochkardemumma. Ta kastrullen från värmenoch rör ner gräddfil. Krama ur gelatinbladenoch rör ner dem i gräddblandningen.Fördela i portionsformar och låt stelnaminst 5 timmar i kylskåp.
- Smält aprikosmarmeladen i en kastrull ochvänd försiktigt ner havtornen. Låt svalna.
- Toppa pannacottan med havtornsgelénvid servering.
Kardemummapannacotta med havtornstopping
Betyg (1-5):
En ljuvlig dessert med smak av kardemumma, havtorn och aprikos.
Tillagningstid: 15 minuter + 5 timmar i kylskåp
4 portioner
Gör så här
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka5 minuter. Koka upp grädde, socker ochkardemumma. Ta kastrullen från värmenoch rör ner gräddfil. Krama ur gelatinbladenoch rör ner dem i gräddblandningen.Fördela i portionsformar och låt stelnaminst 5 timmar i kylskåp.
- Smält aprikosmarmeladen i en kastrull ochvänd försiktigt ner havtornen. Låt svalna.
- Toppa pannacottan med havtornsgelénvid servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-01-04
Min blev väldigt konstig. Massa luftbubblor och kändes fet/grynig....
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Amanda
2014-01-04
Min blev väldigt konstig. Massa luftbubblor och kändes fet/grynig....