För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

”Sylt av stenfrukt (som björnbär) blir bästis och bundis med saffranspannkakan.”

Tillagningstid: 10 min + 35 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 g saffran (stöts i mortel med saltet)
  • 1 kg färdig risgrynsgröt
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 225 g frysta björnbär
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl smetana eller crème fraiche
  • ev pistagenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa äggen lätt med mjölk, socker, saffran och salt. Rör ner gröten och häll upp i en ugnsform.
  2. Grädda mitt i ugnen till fin färg och äggstanningen har stelnat, ca 35 min.
  3. Rör de frysta björnbären med socker tills sockret lösts upp. Servera pannkakan med smetana och rårörda björnbär. Toppa ev med skalade hackade pistagenötter.

Tips

Vi gräddade i flera små formar – då stelnar den efter ca 20 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

(0)

Citron- och kardemummayoghurt

(0)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(15)

Kokostårta

(23)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Kardemummapannacotta med havtornstopping

(28)

Grekisk dessertbägare

(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 g saffran (stöts i mortel med saltet)
  • 1 kg färdig risgrynsgröt
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 225 g frysta björnbär
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl smetana eller crème fraiche
  • ev pistagenötter

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

”Sylt av stenfrukt (som björnbär) blir bästis och bundis med saffranspannkakan.”

Tillagningstid: 10 min + 35 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa äggen lätt med mjölk, socker, saffran och salt. Rör ner gröten och häll upp i en ugnsform.
  2. Grädda mitt i ugnen till fin färg och äggstanningen har stelnat, ca 35 min.
  3. Rör de frysta björnbären med socker tills sockret lösts upp. Servera pannkakan med smetana och rårörda björnbär. Toppa ev med skalade hackade pistagenötter.

Tips

Vi gräddade i flera små formar – då stelnar den efter ca 20 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

(0)

Citron- och kardemummayoghurt

(0)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(15)

Kokostårta

(23)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Kardemummapannacotta med havtornstopping

(28)

Grekisk dessertbägare

(5)