Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

”Sylt av stenfrukt (som björnbär) blir bästis och bundis med saffranspannkakan.”

Tillagningstid: 10 min + 35 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 g saffran (stöts i mortel med saltet)
  • 1 kg färdig risgrynsgröt
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 225 g frysta björnbär
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl smetana eller crème fraiche
  • ev pistagenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa äggen lätt med mjölk, socker, saffran och salt. Rör ner gröten och häll upp i en ugnsform.
  2. Grädda mitt i ugnen till fin färg och äggstanningen har stelnat, ca 35 min.
  3. Rör de frysta björnbären med socker tills sockret lösts upp. Servera pannkakan med smetana och rårörda björnbär. Toppa ev med skalade hackade pistagenötter.

Tips

Vi gräddade i flera små formar – då stelnar den efter ca 20 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kokostårta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gräddfilspannacotta med kanelstekta äpplen

Betyg
Betyg
(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 g saffran (stöts i mortel med saltet)
  • 1 kg färdig risgrynsgröt
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 225 g frysta björnbär
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl smetana eller crème fraiche
  • ev pistagenötter

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

”Sylt av stenfrukt (som björnbär) blir bästis och bundis med saffranspannkakan.”

Tillagningstid: 10 min + 35 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa äggen lätt med mjölk, socker, saffran och salt. Rör ner gröten och häll upp i en ugnsform.
  2. Grädda mitt i ugnen till fin färg och äggstanningen har stelnat, ca 35 min.
  3. Rör de frysta björnbären med socker tills sockret lösts upp. Servera pannkakan med smetana och rårörda björnbär. Toppa ev med skalade hackade pistagenötter.

Tips

Vi gräddade i flera små formar – då stelnar den efter ca 20 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kokostårta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gräddfilspannacotta med kanelstekta äpplen

Betyg
Betyg
(6)