Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (7 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklingben
  • 3 msk mango chutney
  • Kamutvetesallad:
  • 1 msk olja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 g saffran, 1 paket
  • 2.5 dl kamutvete
  • 5 dl vatten
  • 2 dl mandel
  • 2 dl russin
  • 100 g finstrimlade sockerärtor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingbenen på en plåt och pensla med mango chutney. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 40 min.

Kamutvetesallad:

  1. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, saffran och kamutvete någon minut. Slå på vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 30 min. Ta från värmen och låt stå ytterligare 10 min under lock.
  2. Hacka mandeln grovt och rosta i en torr, het panna. Blanda mandel, russin, sockerärter, persilja och citronskal (endast det gula) med det kokta vetet. Smaka av med salt.

Tips

Kamutvete finns i flera varianter, titta på förpackningen hur lång koktiden är.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Dillkokta kycklinglår

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Dillkokt kyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingburgare med chiliaioli

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Indonesisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kokoskyckling från Kenya

Betyg
Betyg
(44)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg kycklingben
  • 3 msk mango chutney
  • Kamutvetesallad:
  • 1 msk olja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 g saffran, 1 paket
  • 2.5 dl kamutvete
  • 5 dl vatten
  • 2 dl mandel
  • 2 dl russin
  • 100 g finstrimlade sockerärtor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • salt

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (7 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingbenen på en plåt och pensla med mango chutney. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 40 min.

Kamutvetesallad:

  1. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, saffran och kamutvete någon minut. Slå på vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 30 min. Ta från värmen och låt stå ytterligare 10 min under lock.
  2. Hacka mandeln grovt och rosta i en torr, het panna. Blanda mandel, russin, sockerärter, persilja och citronskal (endast det gula) med det kokta vetet. Smaka av med salt.

Tips

Kamutvete finns i flera varianter, titta på förpackningen hur lång koktiden är.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Dillkokta kycklinglår

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Dillkokt kyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingburgare med chiliaioli

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Indonesisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kokoskyckling från Kenya

Betyg
Betyg
(44)