Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg (1-5):
3 (7 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 kg kycklingben
  • 3 msk mango chutney
  • Kamutvetesallad:
  • 1 msk olja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 g saffran, 1 paket
  • 2.5 dl kamutvete
  • 5 dl vatten
  • 2 dl mandel
  • 2 dl russin
  • 100 g finstrimlade sockerärtor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingbenen på en plåt och pensla med mango chutney. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 40 min.

Kamutvetesallad:

  1. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, saffran och kamutvete någon minut. Slå på vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 30 min. Ta från värmen och låt stå ytterligare 10 min under lock.
  2. Hacka mandeln grovt och rosta i en torr, het panna. Blanda mandel, russin, sockerärter, persilja och citronskal (endast det gula) med det kokta vetet. Smaka av med salt.

Tips

Kamutvete finns i flera varianter, titta på förpackningen hur lång koktiden är.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kokoskyckling från Kenya

(36)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

(0)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Dillkokta kycklinglår

(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg kycklingben
  • 3 msk mango chutney
  • Kamutvetesallad:
  • 1 msk olja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 g saffran, 1 paket
  • 2.5 dl kamutvete
  • 5 dl vatten
  • 2 dl mandel
  • 2 dl russin
  • 100 g finstrimlade sockerärtor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • salt

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg (1-5):
3 (7 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingbenen på en plåt och pensla med mango chutney. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 40 min.

Kamutvetesallad:

  1. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, saffran och kamutvete någon minut. Slå på vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 30 min. Ta från värmen och låt stå ytterligare 10 min under lock.
  2. Hacka mandeln grovt och rosta i en torr, het panna. Blanda mandel, russin, sockerärter, persilja och citronskal (endast det gula) med det kokta vetet. Smaka av med salt.

Tips

Kamutvete finns i flera varianter, titta på förpackningen hur lång koktiden är.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kokoskyckling från Kenya

(36)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

(0)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Dillkokta kycklinglår

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies