Saffranskladdkaka med lingongrädde

Saffranskladdkaka med lingongrädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

En kladdkaka med saffranssmak som smakar så gott, perfekt till adventsfikat eller som efterrätt på julbordet. Recept ur kokboken, Jennys jul av Jenny Warsén

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn och att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 g påse saffran
  • 2 msk vaniljsocker
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 100 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 3 msk ljus sirap
  • 3 ägg, lätt ihopvispade
  • Lingongrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 4 msk rårörda lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Stöt saffranet med 1 tsk socker i en mortel. Blanda vaniljsocker, socker, mjöl, salt och saffransblandningen i en bunke.
  2. Smält smöret och tillsätt chokladen. Rör om tills all choklad smält. Ta kastrullen från värmen och tillsätt sirap och ägg. Rör om och häll ner i bunken med de torra ingredienserna. Blanda till en smidig smet.
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper på botten av en form med avtagbar kant, 22 cm i diameter. Smöra och bröa kanten och häll i smeten.
  4. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Kakan ska vara kladdig, känn med provsticka. Låt kakan svalna minst 1 timme.
  5. Vispa grädde och florsocker fluffigt och rör ner lingonen. Servera grädden till kakan eller bred den ovanpå kakan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva-karin

2020-12-12

Mums, mäktig och god!

Bea

2020-11-19

Kanongod! Gjorde den förra Julen och den blev succé bland gästerna. Kan verkligen rekommendera

Eva maria

2020-02-20

Provade utan saffran och tog istället vit choklad med citronsmak. Det blev jättegott!

Camilla

2019-12-26

Blev plattare än på bilden men väldigt god. Struntade i lingonen.

Saffranskladdkaka med lingongrädde
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 0.5 g påse saffran
  • 2 msk vaniljsocker
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 100 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 3 msk ljus sirap
  • 3 ägg, lätt ihopvispade
  • Lingongrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 4 msk rårörda lingon

Saffranskladdkaka med lingongrädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

En kladdkaka med saffranssmak som smakar så gott, perfekt till adventsfikat eller som efterrätt på julbordet. Recept ur kokboken, Jennys jul av Jenny Warsén

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn och att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Stöt saffranet med 1 tsk socker i en mortel. Blanda vaniljsocker, socker, mjöl, salt och saffransblandningen i en bunke.
  2. Smält smöret och tillsätt chokladen. Rör om tills all choklad smält. Ta kastrullen från värmen och tillsätt sirap och ägg. Rör om och häll ner i bunken med de torra ingredienserna. Blanda till en smidig smet.
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper på botten av en form med avtagbar kant, 22 cm i diameter. Smöra och bröa kanten och häll i smeten.
  4. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Kakan ska vara kladdig, känn med provsticka. Låt kakan svalna minst 1 timme.
  5. Vispa grädde och florsocker fluffigt och rör ner lingonen. Servera grädden till kakan eller bred den ovanpå kakan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva-karin

2020-12-12

Mums, mäktig och god!

Bea

2020-11-19

Kanongod! Gjorde den förra Julen och den blev succé bland gästerna. Kan verkligen rekommendera

Eva maria

2020-02-20

Provade utan saffran och tog istället vit choklad med citronsmak. Det blev jättegott!

Camilla

2019-12-26

Blev plattare än på bilden men väldigt god. Struntade i lingonen.