För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Saffransfisk med fänkål och tomater

Betyg (1-5):
2.56 (16 betyg)

Gör en god sås på vin, saffran, fänkål och grädde. Häll över fisken i en ugnsform. Gratinera i ugnen med en vacker kvist tomater ovanpå gratängen.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g potatis
  • 600 g vit fiskfilé, t ex torsk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 fänkål, tunt strimlad
  • 1 liten gul lök, strimlad
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 250 g körsbärstomater, gärna på kvist

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.
  2. Fräs fänkål, lök och saffran i olja tills löken är mjuk utan att få färg. Häll på vin, grädde och vatten. Smula ner buljongtärningen och låt puttra några minuter.
  3. Häll såsen över fisken och lägg tomaterna ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt eller pressad potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-17

Hej Therese, tyvärr fungerar inte funktionen för att köpa varor direkt från receptet för tillfället. Vi håller på att se över funktionen just nu och hoppas på att den snart är tillbaka!

Britt-Marie

2019-09-14

Nej, en besvikelse. Med tanke på ingredienser med smak, saffran, fänkål och vitt vin, så var det det en besvikelse.

Therese

2019-09-14

Varför fungerar inte funktionen Köp Varor längre?

Coop

2019-09-10

Hej Li! Som alternativ till vin kan du använda lite extra grädde och vatten samt använda lite pressad citronsaft. Lycka till i köket!

Coop

2019-09-05

Hej Marita! Det går bra med färsk eller frusen och tinad. Ugnstiden beror på hur tjock filén är, använd gärna en ugnstermometer. Lycka till!

Marita

2019-09-03

Ska fisken vara färsk eller frusen?

Li

2019-09-02

Annat alternativ för vin?

Liknande recept

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

(99)

Fisk med frasigt täcke

(74)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Fiskgryta med saffran och räkor

(53)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g potatis
  • 600 g vit fiskfilé, t ex torsk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 fänkål, tunt strimlad
  • 1 liten gul lök, strimlad
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 250 g körsbärstomater, gärna på kvist

Saffransfisk med fänkål och tomater

Betyg (1-5):
2.56 (16 betyg)

Gör en god sås på vin, saffran, fänkål och grädde. Häll över fisken i en ugnsform. Gratinera i ugnen med en vacker kvist tomater ovanpå gratängen.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.
  2. Fräs fänkål, lök och saffran i olja tills löken är mjuk utan att få färg. Häll på vin, grädde och vatten. Smula ner buljongtärningen och låt puttra några minuter.
  3. Häll såsen över fisken och lägg tomaterna ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt eller pressad potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-17

Hej Therese, tyvärr fungerar inte funktionen för att köpa varor direkt från receptet för tillfället. Vi håller på att se över funktionen just nu och hoppas på att den snart är tillbaka!

Britt-Marie

2019-09-14

Nej, en besvikelse. Med tanke på ingredienser med smak, saffran, fänkål och vitt vin, så var det det en besvikelse.

Therese

2019-09-14

Varför fungerar inte funktionen Köp Varor längre?

Coop

2019-09-10

Hej Li! Som alternativ till vin kan du använda lite extra grädde och vatten samt använda lite pressad citronsaft. Lycka till i köket!

Coop

2019-09-05

Hej Marita! Det går bra med färsk eller frusen och tinad. Ugnstiden beror på hur tjock filén är, använd gärna en ugnstermometer. Lycka till!

Marita

2019-09-03

Ska fisken vara färsk eller frusen?

Li

2019-09-02

Annat alternativ för vin?

Liknande recept

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

(99)

Fisk med frasigt täcke

(74)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Fiskgryta med saffran och räkor

(53)