Saffransfisk med fänkål och tomater

Betyg (1-5):
2.5 (4 betyg)

Gör en god sås på vin, saffran, fänkål och grädde. Häll över fisken i en ugnsform. Gratinera i ugnen med en vacker kvist tomater ovanpå gratängen.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 800 g potatis
  • 600 g vit fiskfilé, t ex torsk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 fänkål, tunt strimlad
  • 1 liten gul lök, strimlad
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 250 g körsbärstomater, gärna på kvist

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.
  2. Fräs fänkål, lök och saffran i olja tills löken är mjuk utan att få färg. Häll på vin, grädde och vatten. Smula ner buljongtärningen och låt puttra några minuter.
  3. Häll såsen över fisken och lägg tomaterna ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt eller pressad potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(12)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(148)

Bowl med sashimilax

(2)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Bouillabaisse med örtaioli

(34)

Fiskgryta med saffran och räkor

(42)

Fiskgryta med tomat och curry

(16)

Asiatisk laxsoppa

(4)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 800 g potatis
  • 600 g vit fiskfilé, t ex torsk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 fänkål, tunt strimlad
  • 1 liten gul lök, strimlad
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 250 g körsbärstomater, gärna på kvist

Saffransfisk med fänkål och tomater

Betyg (1-5):
2.5 (4 betyg)

Gör en god sås på vin, saffran, fänkål och grädde. Häll över fisken i en ugnsform. Gratinera i ugnen med en vacker kvist tomater ovanpå gratängen.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.
  2. Fräs fänkål, lök och saffran i olja tills löken är mjuk utan att få färg. Häll på vin, grädde och vatten. Smula ner buljongtärningen och låt puttra några minuter.
  3. Häll såsen över fisken och lägg tomaterna ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt eller pressad potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(12)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(148)

Bowl med sashimilax

(2)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Bouillabaisse med örtaioli

(34)

Fiskgryta med saffran och räkor

(42)

Fiskgryta med tomat och curry

(16)

Asiatisk laxsoppa

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies