Sachertårta

Sachertårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Sachertårta är en klassisk tårta från Wien som kan förekomma i olika varianter. Denna fylld med aprikosmarmelad och täckt med mörk choklad.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º-Grill
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Fyllning, garnering
  • 4 msk aprikosmarmelad
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, 24 cm i diametern.
  2. Smält chokladen varsamt i vattenbad. Vispa smör och socker poröst med elvisp.
  3. Rör ner ett ägg i taget, sedan chokladen och sist mjölet blandat med bakpulvret.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min.
  5. Kakan ska inte vara helt torr inuti, känn med provsticka. Låt den svalna i formen.
  6. Dela kakan i 2 bottnar och bred på aprikosmarmelad mellan.
  7. Smält choklad och smör på låg värme under omrörning och bred över kakan så den täckt helt. Servera med lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2013-10-28

@Pia Det ska vara 1,5 dl vetemjöl och 4 msk aprikosmarmelad.

Pia

2013-10-25

Antal dl vetemjöl?

Sachertårta
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Fyllning, garnering
  • 4 msk aprikosmarmelad
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk smör

Sachertårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Sachertårta är en klassisk tårta från Wien som kan förekomma i olika varianter. Denna fylld med aprikosmarmelad och täckt med mörk choklad.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º-Grill
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, 24 cm i diametern.
  2. Smält chokladen varsamt i vattenbad. Vispa smör och socker poröst med elvisp.
  3. Rör ner ett ägg i taget, sedan chokladen och sist mjölet blandat med bakpulvret.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min.
  5. Kakan ska inte vara helt torr inuti, känn med provsticka. Låt den svalna i formen.
  6. Dela kakan i 2 bottnar och bred på aprikosmarmelad mellan.
  7. Smält choklad och smör på låg värme under omrörning och bred över kakan så den täckt helt. Servera med lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2013-10-28

@Pia Det ska vara 1,5 dl vetemjöl och 4 msk aprikosmarmelad.

Pia

2013-10-25

Antal dl vetemjöl?