Rund limpa med maltsirap

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 2 tim och 15 min jäsning och gräddning
Ugnstemperatur:175º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smält smör
  • 2 dl mörk sirap
  • 4 dl rågmjöl (200 g)
  • 8 dl vetemjöl (480 g)
  • 2 msk smält smör till formen och till pensling
  • 1 msk mörk sirap till pensling
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut i lite av mjölken. Häll i resten av mjölken, smör, sirap och salt. Häll i mjölsorterna lite i taget under omrörning. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i köksmaskin. Låt jäsa 45 min under bakduk.
  2. Häll ut degen i en smord springform, ca 24 cm diameter. Låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla med smör och grädda mitt i ugnen ca 1 tim till en innertemperatur på 96°. Ta ut och pensla direkt med sirap. Lyft ur formen och låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-11-22

Sylvia: Den borde bli uppvärmd av smöret, annars är det ok att värma upp mjölken till 37°.

Sylvia

2016-11-18

Ska mjölken vara kall?

Liknande recept

Kesellabröd

(41)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vörtlimpor

(9)

Pridefestival i glas

(3)

Hallonsmoothie

(8)

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

(21)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smält smör
  • 2 dl mörk sirap
  • 4 dl rågmjöl (200 g)
  • 8 dl vetemjöl (480 g)
  • 2 msk smält smör till formen och till pensling
  • 1 msk mörk sirap till pensling
  • 1 tsk salt

Rund limpa med maltsirap

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 2 tim och 15 min jäsning och gräddning
Ugnstemperatur:175º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut i lite av mjölken. Häll i resten av mjölken, smör, sirap och salt. Häll i mjölsorterna lite i taget under omrörning. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i köksmaskin. Låt jäsa 45 min under bakduk.
  2. Häll ut degen i en smord springform, ca 24 cm diameter. Låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla med smör och grädda mitt i ugnen ca 1 tim till en innertemperatur på 96°. Ta ut och pensla direkt med sirap. Lyft ur formen och låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-11-22

Sylvia: Den borde bli uppvärmd av smöret, annars är det ok att värma upp mjölken till 37°.

Sylvia

2016-11-18

Ska mjölken vara kall?

Liknande recept

Kesellabröd

(41)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vörtlimpor

(9)

Pridefestival i glas

(3)

Hallonsmoothie

(8)

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies