Rund limpa med maltsirap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 2 tim och 15 min jäsning och gräddning
Ugnstemperatur:175º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smält smör
  • 2 dl mörk sirap
  • 4 dl rågmjöl (200 g)
  • 8 dl vetemjöl (480 g)
  • 2 msk smält smör till formen och till pensling
  • 1 msk mörk sirap till pensling
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut i lite av mjölken. Häll i resten av mjölken, smör, sirap och salt. Häll i mjölsorterna lite i taget under omrörning. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i köksmaskin. Låt jäsa 45 min under bakduk.
  2. Häll ut degen i en smord springform, ca 24 cm diameter. Låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla med smör och grädda mitt i ugnen ca 1 tim till en innertemperatur på 96°. Ta ut och pensla direkt med sirap. Lyft ur formen och låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2016-11-22

Sylvia: Den borde bli uppvärmd av smöret, annars är det ok att värma upp mjölken till 37°.

Sylvia

2016-11-18

Ska mjölken vara kall?

Liknande recept

Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(116)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Siktkaka

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Dinkelscones

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bröd med Kesella

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smält smör
  • 2 dl mörk sirap
  • 4 dl rågmjöl (200 g)
  • 8 dl vetemjöl (480 g)
  • 2 msk smält smör till formen och till pensling
  • 1 msk mörk sirap till pensling
  • 1 tsk salt

Rund limpa med maltsirap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 2 tim och 15 min jäsning och gräddning
Ugnstemperatur:175º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut i lite av mjölken. Häll i resten av mjölken, smör, sirap och salt. Häll i mjölsorterna lite i taget under omrörning. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i köksmaskin. Låt jäsa 45 min under bakduk.
  2. Häll ut degen i en smord springform, ca 24 cm diameter. Låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla med smör och grädda mitt i ugnen ca 1 tim till en innertemperatur på 96°. Ta ut och pensla direkt med sirap. Lyft ur formen och låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2016-11-22

Sylvia: Den borde bli uppvärmd av smöret, annars är det ok att värma upp mjölken till 37°.

Sylvia

2016-11-18

Ska mjölken vara kall?

Liknande recept

Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(116)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Siktkaka

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Dinkelscones

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bröd med Kesella

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)