Rulltårta med morotsfyllning

Rulltårta med morotsfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Rulltårta som smaksätts med ingefära och kardemumma och fylls med en kräm av färskost, smör och riven morot. Så saftig och god!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:250º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 300 g cream cheese
  • 75 g morot, finriven
  • 0.5 apelsin, finrivet skal

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt.Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med vattnet.
  2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Strö lite socker över ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på pappret.
  3. Dra av pappret som kakan gräddats på. Rulla ihop från långsidan och låt svalna, det förhindrar att rullen inte spricker nästa gång den ska rullas ihop.
  4. Vispa ihop smör, florsocker och cream cheese. Vänd ner morot och ev apelsinskal (endast det orangea). Bred ut fyllningen över kakan och rulla ihop från långsidan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-07-02

Hej Monika. Självklart är det morötter i morotsrulltårtan. De är i fyllningen, se ingredienslistan. Ha en fin dag och lycka till med bakningen!

Monika

2021-07-01

Varför heter den MOROTSRULLTÅRTA? Det finns inga morötter med i receptet!!?? Ni får ta fram ett nytt recept som innehåller MORÖTTER!

Rulltårta med morotsfyllning
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 300 g cream cheese
  • 75 g morot, finriven
  • 0.5 apelsin, finrivet skal

Rulltårta med morotsfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Rulltårta som smaksätts med ingefära och kardemumma och fylls med en kräm av färskost, smör och riven morot. Så saftig och god!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:250º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt.Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med vattnet.
  2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Strö lite socker över ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på pappret.
  3. Dra av pappret som kakan gräddats på. Rulla ihop från långsidan och låt svalna, det förhindrar att rullen inte spricker nästa gång den ska rullas ihop.
  4. Vispa ihop smör, florsocker och cream cheese. Vänd ner morot och ev apelsinskal (endast det orangea). Bred ut fyllningen över kakan och rulla ihop från långsidan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-07-02

Hej Monika. Självklart är det morötter i morotsrulltårtan. De är i fyllningen, se ingredienslistan. Ha en fin dag och lycka till med bakningen!

Monika

2021-07-01

Varför heter den MOROTSRULLTÅRTA? Det finns inga morötter med i receptet!!?? Ni får ta fram ett nytt recept som innehåller MORÖTTER!