Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Rulltårta = sommar! Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 30 min + tid i kylen
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 dl strösocker, till garnering
  • vispad grädde, till servering
  • Jordgubbs- och rabarberkompott
  • 150 g rabarber (fryst/färsk)
  • 150 g jordgubbar (frysta/färska)
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl strösocker

Gör så här

  1. Kompott: Skär jordgubbar och rabarber i mindre bitar. Koka upp med sockret och låt koka utan lock ca 10 min. Mosa frukten lätt under tiden. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, bakpulver och kardemumma och vänd försiktigt ner i äggsmeten till en jämn smet.
  3. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut jämnt. Grädda mitt i ugnen ca 6 min. Strö ut socker på ett annat bakplåtspapper. Stjälp upp den gräddade rulltårtan på det sockrade pappret och dra försiktigt bort pappret den gräddats på.
  4. Pensla med kallt vatten på pappret så går det lättare. Låt svalna. Bred ut kompotten i ett jämnt lager på rulltårtan. Rulla ihop tårtan från långsidan, lägg i kylen en stund och låt den sätta sig. Skär upp i bitar och servera med vispad grädde.

Tips

Garnera med mynta och lite jordgubbspulver.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hemavans äppelkaka - Coop

(148)

Rabarberpaj - Coop

(42)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(0)

Citroncheesecake med passionsfrukt - Coop

(394)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)

Konstnärens fruktpaj - Coop

(22)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Hallonsmoothie - Coop

(7)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 dl strösocker, till garnering
  • vispad grädde, till servering
  • Jordgubbs- och rabarberkompott
  • 150 g rabarber (fryst/färsk)
  • 150 g jordgubbar (frysta/färska)
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl strösocker

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Rulltårta = sommar! Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 30 min + tid i kylen
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kompott: Skär jordgubbar och rabarber i mindre bitar. Koka upp med sockret och låt koka utan lock ca 10 min. Mosa frukten lätt under tiden. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, bakpulver och kardemumma och vänd försiktigt ner i äggsmeten till en jämn smet.
  3. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut jämnt. Grädda mitt i ugnen ca 6 min. Strö ut socker på ett annat bakplåtspapper. Stjälp upp den gräddade rulltårtan på det sockrade pappret och dra försiktigt bort pappret den gräddats på.
  4. Pensla med kallt vatten på pappret så går det lättare. Låt svalna. Bred ut kompotten i ett jämnt lager på rulltårtan. Rulla ihop tårtan från långsidan, lägg i kylen en stund och låt den sätta sig. Skär upp i bitar och servera med vispad grädde.

Tips

Garnera med mynta och lite jordgubbspulver.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hemavans äppelkaka - Coop

(148)

Rabarberpaj - Coop

(42)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(0)

Citroncheesecake med passionsfrukt - Coop

(394)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)

Konstnärens fruktpaj - Coop

(22)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies