Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt
  • Tid 20 min

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

3.75 (4 betyg)

Kryddiga kycklingbitar och rödlök som serveras i pitabröd tillsammans med gurka och myntayoghurt. Mums!

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

  • 4 pitabröd
  • 600 g fryst kycklingfilé, tinad
  • 2 rödlökar
  • neutral olja
  • 0.5 gurka
Rubb
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • mald spiskummin
Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk torkad mynta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till rubben. Skär kycklingfileérna i fyra delar på längden och vänd runt i rubben.

  2. 2

    Klyfta löken och hetta upp olja i en stekpanna. Stek kyckling och lök tills kycklingen är genomstekt ca 7 min.

  3. 3

    Blanda alla ingredienser till myntayoghurten och hyvla gurkan på längden. Fyll bröden med kyckling, lök, gurka och myntayoghurt.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar