Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

Betyg (1-5):
3.77 (22 betyg)

Kryddiga kycklingbitar och rödlök som serveras i pitabröd tillsammans med gurka och myntayoghurt. Mums!

Tillagningstid: 20 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 4 pitabröd
  • 600 g fryst kycklingfilé, tinad
  • 2 rödlökar
  • neutral olja
  • 0.5 gurka
  • Rubb
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mald spiskummin
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk torkad mynta

Gör så här

  1. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till rubben. Skär kycklingfileérna i fyra delar på längden och vänd runt i rubben.
  2. Klyfta löken och hetta upp olja i en stekpanna. Stek kyckling och lök tills kycklingen är genomstekt ca 7 min.
  3. Blanda alla ingredienser till myntayoghurten och hyvla gurkan på längden. Fyll bröden med kyckling, lök, gurka och myntayoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2019-10-27

Jättejättegott! Tyckte dock att receptet räckte bättre till 2 personer, jag gjorde allt exakt som receptet men hade lite mindre kyckling (ca 400-500g) men den mängd rubb som står i receptet och det blev precis lagom, då fick vi två var! När jag skulle göra den igen nu så var det inte chiliflakes i rubben enligt receptet, har för mig att det var de sist? Rätta mig gärna så jag vet vad som ska i eller inte!

Sara

2019-08-02

Levde inte upp till förväntningarna

Emelie

2019-07-04

Hur mycket spiskummin ska det vara i rubben?

Coop

2019-07-01

Hej Kerstin! Vi har förstått att flera har samma problem. För att lösa detta, har du möjlighet att kontakta vår kundservice? Vi behöver mer information för att kunna ta reda på vad som blivit fel. https://www.coop.se/Globala-sidor/Kundservice/ Stort tack på förhand!

Kerstin

2019-07-01

Hej! Det kommer inte upp någon ingredienslista när jag tar fram mina favoritrecept! Hur man gör kommer fram dock. M v h!/Kerstin

Coop

2019-06-24

Hej Gun-Britt, I ingredienslistan ser du vilka ingredienser som ingår i rubben, och i receptet står hur du gör, dvs bara blandar ihop ingredienserna. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Gun-Britt Pettersson

2019-06-23

Vad är rubb? Står inget o ej heller hur man gör..

Liknande recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 pitabröd
  • 600 g fryst kycklingfilé, tinad
  • 2 rödlökar
  • neutral olja
  • 0.5 gurka
  • Rubb
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mald spiskummin
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk torkad mynta

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

Betyg (1-5):
3.77 (22 betyg)

Kryddiga kycklingbitar och rödlök som serveras i pitabröd tillsammans med gurka och myntayoghurt. Mums!

Tillagningstid: 20 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till rubben. Skär kycklingfileérna i fyra delar på längden och vänd runt i rubben.
  2. Klyfta löken och hetta upp olja i en stekpanna. Stek kyckling och lök tills kycklingen är genomstekt ca 7 min.
  3. Blanda alla ingredienser till myntayoghurten och hyvla gurkan på längden. Fyll bröden med kyckling, lök, gurka och myntayoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2019-10-27

Jättejättegott! Tyckte dock att receptet räckte bättre till 2 personer, jag gjorde allt exakt som receptet men hade lite mindre kyckling (ca 400-500g) men den mängd rubb som står i receptet och det blev precis lagom, då fick vi två var! När jag skulle göra den igen nu så var det inte chiliflakes i rubben enligt receptet, har för mig att det var de sist? Rätta mig gärna så jag vet vad som ska i eller inte!

Sara

2019-08-02

Levde inte upp till förväntningarna

Emelie

2019-07-04

Hur mycket spiskummin ska det vara i rubben?

Coop

2019-07-01

Hej Kerstin! Vi har förstått att flera har samma problem. För att lösa detta, har du möjlighet att kontakta vår kundservice? Vi behöver mer information för att kunna ta reda på vad som blivit fel. https://www.coop.se/Globala-sidor/Kundservice/ Stort tack på förhand!

Kerstin

2019-07-01

Hej! Det kommer inte upp någon ingredienslista när jag tar fram mina favoritrecept! Hur man gör kommer fram dock. M v h!/Kerstin

Coop

2019-06-24

Hej Gun-Britt, I ingredienslistan ser du vilka ingredienser som ingår i rubben, och i receptet står hur du gör, dvs bara blandar ihop ingredienserna. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Gun-Britt Pettersson

2019-06-23

Vad är rubb? Står inget o ej heller hur man gör..

Liknande recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies