Kalkon med äpple och salvia
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Kalkon med äpple och salvia

4.4 (5 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kalkonbröst
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 små gula lökar, i klyftor
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka salvia, grovhackad
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 3 äpplen, i klyftor
  • 25 g smör
Till servering
  • 1 kg potatis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Bryn kalkonen i smör en minut per sida. Salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Fräs löken någon minut och tillsätt vispgrädde, vatten, salvia och buljong. Låt koka upp och häll detta över kalkonen i formen.

  2. 2

    Lägg äpplena runt kalkonen och hyvla över smör. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, till en innertemperatur på 67°. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Pressa potatisen och servera till kalkonen.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Carin

    Supergod och omtyckt av hela familjen! Favorit just nu!