Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Grillad fläskytterfilé blir så mör och god om den rubbas med goda kryddor innan den grillas. När fläskytterfilén har en innertemperatur på 68° är den färdig.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 600 g fläskytterfilé eller fläskfilé
  • Rubb:
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk chiliflakes
  • 0.5 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • Potatissallad:
  • 500 g färskpotatis
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 tärnad avokado
  • 1 finstrimlad röd chili
  • 2 krukor koriander
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Börja med att koka potatisen till potatissalladen i lättsaltat vatten och låt svalna.
  2. Mortla ihop rubben och gnid in köttbiten med kryddblandningen. Grilla så köttet får fin grillyta. Lägg sedan köttet på indirekt värme under lock resten av tiden.
  3. Grilla totalt ca 20 min tills köttet har en innertemperatur på 68°. Låt vila 5 min innan det skärs upp.

Potatissallad

  1. Rör ihop limeskal, saft, olivolja, salt och peppar i en stor skål. Halvera potatisarna och blanda ner i dressingen. Vänd försiktigt ner rödlök, avokado, chili och klippt koriander.
  2. Servera fläskytterfilén med potatissalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Marie

2015-11-23

Fläskytterfilén blir supergod med den fantastiska kryddningen.

Alexandra

2014-05-18

Potatissalladen har jag gjort många gånger över åren, min absoluta favorit. Förtjänar att stå som ett eget recept!

Peter

2013-05-15

Potatisalladen är grymt god!

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g fläskytterfilé eller fläskfilé
  • Rubb:
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk chiliflakes
  • 0.5 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • Potatissallad:
  • 500 g färskpotatis
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 tärnad avokado
  • 1 finstrimlad röd chili
  • 2 krukor koriander
  • 1 tsk salt

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Grillad fläskytterfilé blir så mör och god om den rubbas med goda kryddor innan den grillas. När fläskytterfilén har en innertemperatur på 68° är den färdig.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Börja med att koka potatisen till potatissalladen i lättsaltat vatten och låt svalna.
  2. Mortla ihop rubben och gnid in köttbiten med kryddblandningen. Grilla så köttet får fin grillyta. Lägg sedan köttet på indirekt värme under lock resten av tiden.
  3. Grilla totalt ca 20 min tills köttet har en innertemperatur på 68°. Låt vila 5 min innan det skärs upp.

Potatissallad

  1. Rör ihop limeskal, saft, olivolja, salt och peppar i en stor skål. Halvera potatisarna och blanda ner i dressingen. Vänd försiktigt ner rödlök, avokado, chili och klippt koriander.
  2. Servera fläskytterfilén med potatissalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Marie

2015-11-23

Fläskytterfilén blir supergod med den fantastiska kryddningen.

Alexandra

2014-05-18

Potatissalladen har jag gjort många gånger över åren, min absoluta favorit. Förtjänar att stå som ett eget recept!

Peter

2013-05-15

Potatisalladen är grymt god!