Rubbad fläskytterfilé med potatissallad
Rubbad fläskytterfilé med potatissallad
  • Tid 40 min

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

2.93 (30 betyg)

Gnid in fläskytterfilén med goda kryddor för en härlig smak.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskytterfilé eller fläskfilé
Rubb:
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk chiliflakes
  • 0.5 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk kardemummakärnor
Potatissallad:
  • 500 g färskpotatis
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 tärnad avokado
  • 1 finstrimlad röd chili
  • 2 krukor koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med att koka potatisen till potatissalladen i lättsaltat vatten och låt svalna.

  2. 2

    Mortla ihop rubben och gnid in köttbiten med kryddblandningen. Grilla så köttet får fin grillyta. Lägg sedan köttet på indirekt värme under lock resten av tiden.

  3. 3

    Grilla totalt ca 20 min tills köttet har en innertemperatur på 68°. Låt vila 5 min innan det skärs upp.

Potatissallad

  1. 1

    Rör ihop limeskal, saft, olivolja, salt och peppar i en stor skål. Halvera potatisarna och blanda ner i dressingen. Vänd försiktigt ner rödlök, avokado, chili och klippt koriander.

  2. 2

    Servera fläskytterfilén med potatissalladen.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ann-Marie

    Fläskytterfilén blir supergod med den fantastiska kryddningen.

  • Alexandra

    Potatissalladen har jag gjort många gånger över åren, min absoluta favorit. Förtjänar att stå som ett eget recept!

  • Peter

    Potatisalladen är grymt god!