Rotselleripuck med chèvre och honung
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Rotselleripuck med chèvre och honung

5 (1 betyg)

Perfekt som tilltugg eller förrätt. Rostad rotselleri som grund toppad med chèvre och honung.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 350 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 140 g chèvre
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk pinjenötter
  • 4 salladsblad, tex gemsallad
  • färsk rosmarin, till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skala rotsellerin. Skär ut 2 cm tjocka skivor. Pensla med olja och rosta högt upp i ugnen till fin färg med mjuk mitt, ca 20 min. Salta.

  2. 2

    Lägg på en skiva chèvre, ringla över honung, strö över pinjenötter. Låt osten smälta någon minut i ugnen. Lägg rotsellerin på ett salladsblad vid servering och garnera med färsk rosmarin.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Christoffer: Vi ber om ursäkt - prova med 2 cm tjocka skivor istället. Lycka till!

  • Christoffer

    4 cm tjocka? Låter väldigt tjockt. Är det bredden som avses?