Rotmos

Rotmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Grundrecept på klassikt rotmos med kålrot, morötter och potatis smaksatt med buljong. Enkelt och gott med husman!

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
  • 1 kg kålrot
  • 2 morötter (ca 200 g)
  • 5 potatisar, medelstora
  • 2 dl spad
  • 1 buljongtärning
  • peppar och salt
  • margarin eller smör
  • 0.5 tsk salt till 5 dl vatten

Gör så här

  1. Skala kålrötter och morötter och skär dem i bitar. Lägg dem i en gryta. Mät upp och häll i vatten tills det knappt täcker rotsakerna, koka upp, tillsätt salt och koka 20-30 min.
  2. Skala under tiden potatisen och skär den i bitar. Lägg i dem och koka alltsammans mjukt 15-20 min. Häll av kokspadet och spara en del till spädning. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt, purépress eller i matberedare i omgångar. Späd med spadet och smaksätt med smulad buljongtärning och ev salt och peppar. Lägg ev i lite fett.
  3. Till: Kokt fläsklägg (rimmad) nöt- eller lammbringa.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rotmos
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg kålrot
  • 2 morötter (ca 200 g)
  • 5 potatisar, medelstora
  • 2 dl spad
  • 1 buljongtärning
  • peppar och salt
  • margarin eller smör
  • 0.5 tsk salt till 5 dl vatten

Rotmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Grundrecept på klassikt rotmos med kålrot, morötter och potatis smaksatt med buljong. Enkelt och gott med husman!

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner

Gör så här

  1. Skala kålrötter och morötter och skär dem i bitar. Lägg dem i en gryta. Mät upp och häll i vatten tills det knappt täcker rotsakerna, koka upp, tillsätt salt och koka 20-30 min.
  2. Skala under tiden potatisen och skär den i bitar. Lägg i dem och koka alltsammans mjukt 15-20 min. Häll av kokspadet och spara en del till spädning. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt, purépress eller i matberedare i omgångar. Späd med spadet och smaksätt med smulad buljongtärning och ev salt och peppar. Lägg ev i lite fett.
  3. Till: Kokt fläsklägg (rimmad) nöt- eller lammbringa.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!