För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rotfruktstortilla

Betyg (1-5):
2.61 (18 betyg)

Morot, palsternacka, rotselleri och potatis - allt funkar lika bra i tortillan.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g blandade rotfrukter
  • 1 strimald gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk timjan
  • 200 g chèvre
  • 6 ägg
  • 5 dl standardmjölk
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skiva rotfrukterna tunt, gärna med mandolin eller matberedare.
  2. Stek rotfrukterna och löken i olja i omgångar. Rör om så att de blir mjuka utan att få färg. Ta pannan från värmen. Lägg tillbaka alla grönsaker och vänd runt med salt, timjan och smulad chèvre.
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa lätt ihop med mjölk. Slå över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min
  4. Stjälp upp tortillan på en skärbräda eller serveringsfat och servera gärna med en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2017-07-18

Gott, men det räcker med hälften så mycket ägg och mjölk.

Mattias

2015-11-21

Jag tycker detta är ett trevligt lunchrecept med bra näring ,vi brukar ha korv till, toppen tycker vi...

Liknande recept

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

(44)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(6)

Picklad potatissallad

(0)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Inkokt lax med dillmajonnäs

(0)

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze

(37)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Marinerade fläskfiléspett med sommarprimörer

(8)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g blandade rotfrukter
  • 1 strimald gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk timjan
  • 200 g chèvre
  • 6 ägg
  • 5 dl standardmjölk
  • 1 tsk salt

Rotfruktstortilla

Betyg (1-5):
2.61 (18 betyg)

Morot, palsternacka, rotselleri och potatis - allt funkar lika bra i tortillan.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skiva rotfrukterna tunt, gärna med mandolin eller matberedare.
  2. Stek rotfrukterna och löken i olja i omgångar. Rör om så att de blir mjuka utan att få färg. Ta pannan från värmen. Lägg tillbaka alla grönsaker och vänd runt med salt, timjan och smulad chèvre.
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa lätt ihop med mjölk. Slå över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min
  4. Stjälp upp tortillan på en skärbräda eller serveringsfat och servera gärna med en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2017-07-18

Gott, men det räcker med hälften så mycket ägg och mjölk.

Mattias

2015-11-21

Jag tycker detta är ett trevligt lunchrecept med bra näring ,vi brukar ha korv till, toppen tycker vi...

Liknande recept

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

(44)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(6)

Picklad potatissallad

(0)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Inkokt lax med dillmajonnäs

(0)

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze

(37)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Marinerade fläskfiléspett med sommarprimörer

(8)