Rotfruktssoppa med ingefära och kokos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Vittja kylskåpets grönsakslåda och gör en ljuvligt god soppa på alla rotfrukter, underbart gott med kokosmjölk och ingefära. Recept av Ulrika Brydling

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g morot
  • 200 g gulbetor
  • 200 g kålrot
  • 200 g potatis
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk grön currypasta
  • 1 msk neutral olja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar eller 2 msk fond
  • 1 limeblad, färskt eller torkat
  • 500 ml kokosmjölk
  • 30 g färsk ingefära
  • 1 lime, pressad saft
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Topping
  • 1 dl solrosfrön och pumpafrön
  • 0.5 dl kokosflakes
  • salt

Gör så här

  1. Skala morot, gulbeta, kålrot och potatis, skär i mindre bitar. Fräs lök, vitlök och currypasta i olja någon minut i en kastrull.
  2. Häll i vatten och fond, tillsätt alla rotfrukter och limeblad. Låt sjuda tills de är mjuka. Häll i kokosmjölken och riv ner ingefäran. Koka upp, lyft ur limebladet och mixa soppan slät. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
  3. Rosta frön och kokosflakes i en torr stekpanna till fin färg, salta och toppa soppan vid servering.

Tips

Har du inte alla rotfrukter så ta dem som finns i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-03-02

Hej Staffan! Vi provlagar alla våra recept. Men tycke och smak skiljer dig från person till person. Börja med lite av de starka ingredienserna och jobba dig uppåt till den nivån du tycker smakar bäst. Mvh Maja (redaktör)

Staffan

2020-02-27

I receptet står det att man ska använda 1 msk grön currypasta, vilket blir alldeles för starkt. Har ni verkligen provlagat detta recept?

Liknande recept

Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Korvgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Potatis- och blomkålssoppa med svampmacka

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Potatis- och palsternackssoppa

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 200 g morot
  • 200 g gulbetor
  • 200 g kålrot
  • 200 g potatis
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk grön currypasta
  • 1 msk neutral olja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar eller 2 msk fond
  • 1 limeblad, färskt eller torkat
  • 500 ml kokosmjölk
  • 30 g färsk ingefära
  • 1 lime, pressad saft
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Topping
  • 1 dl solrosfrön och pumpafrön
  • 0.5 dl kokosflakes
  • salt

Rotfruktssoppa med ingefära och kokos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Vittja kylskåpets grönsakslåda och gör en ljuvligt god soppa på alla rotfrukter, underbart gott med kokosmjölk och ingefära. Recept av Ulrika Brydling

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala morot, gulbeta, kålrot och potatis, skär i mindre bitar. Fräs lök, vitlök och currypasta i olja någon minut i en kastrull.
  2. Häll i vatten och fond, tillsätt alla rotfrukter och limeblad. Låt sjuda tills de är mjuka. Häll i kokosmjölken och riv ner ingefäran. Koka upp, lyft ur limebladet och mixa soppan slät. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
  3. Rosta frön och kokosflakes i en torr stekpanna till fin färg, salta och toppa soppan vid servering.

Tips

Har du inte alla rotfrukter så ta dem som finns i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-03-02

Hej Staffan! Vi provlagar alla våra recept. Men tycke och smak skiljer dig från person till person. Börja med lite av de starka ingredienserna och jobba dig uppåt till den nivån du tycker smakar bäst. Mvh Maja (redaktör)

Staffan

2020-02-27

I receptet står det att man ska använda 1 msk grön currypasta, vilket blir alldeles för starkt. Har ni verkligen provlagat detta recept?

Liknande recept

Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Korvgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Potatis- och blomkålssoppa med svampmacka

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Potatis- och palsternackssoppa

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)