För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rotfruktssoppa med ingefära och kokos

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Vittja kylskåpets grönsakslåda och gör en ljuvligt god soppa på alla rotfrukter, underbart gott med kokosmjölk och ingefära. Recept av Ulrika Brydling

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g morot
  • 200 g gulbetor
  • 200 g kålrot
  • 200 g potatis
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk grön currypasta
  • 1 msk neutral olja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar eller 2 msk fond
  • 1 limeblad, färskt eller torkat
  • 500 ml kokosmjölk
  • 30 g färsk ingefära
  • 1 lime, pressad saft
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Topping
  • 1 dl solrosfrön och pumpafrön
  • 0.5 dl kokosflakes
  • salt

Gör så här

  1. Skala morot, gulbeta, kålrot och potatis, skär i mindre bitar. Fräs lök, vitlök och currypasta i olja någon minut i en kastrull.
  2. Häll i vatten och fond, tillsätt alla rotfrukter och limeblad. Låt sjuda tills de är mjuka. Häll i kokosmjölken och riv ner ingefäran. Koka upp, lyft ur limebladet och mixa soppan slät. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
  3. Rosta frön och kokosflakes i en torr stekpanna till fin färg, salta och toppa soppan vid servering.

Tips

Har du inte alla rotfrukter så ta dem som finns i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-03-02

Hej Staffan! Vi provlagar alla våra recept. Men tycke och smak skiljer dig från person till person. Börja med lite av de starka ingredienserna och jobba dig uppåt till den nivån du tycker smakar bäst. Mvh Maja (redaktör)

Staffan

2020-02-27

I receptet står det att man ska använda 1 msk grön currypasta, vilket blir alldeles för starkt. Har ni verkligen provlagat detta recept?

Liknande recept

Ugnsstekt potatis och jordärtskocka

(15)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(6)

Laxpudding med jordärtskocka

(10)

Rotfruktsraggmunkar med parmesan

(24)

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

(5)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(47)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 200 g morot
  • 200 g gulbetor
  • 200 g kålrot
  • 200 g potatis
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk grön currypasta
  • 1 msk neutral olja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar eller 2 msk fond
  • 1 limeblad, färskt eller torkat
  • 500 ml kokosmjölk
  • 30 g färsk ingefära
  • 1 lime, pressad saft
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Topping
  • 1 dl solrosfrön och pumpafrön
  • 0.5 dl kokosflakes
  • salt

Rotfruktssoppa med ingefära och kokos

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Vittja kylskåpets grönsakslåda och gör en ljuvligt god soppa på alla rotfrukter, underbart gott med kokosmjölk och ingefära. Recept av Ulrika Brydling

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala morot, gulbeta, kålrot och potatis, skär i mindre bitar. Fräs lök, vitlök och currypasta i olja någon minut i en kastrull.
  2. Häll i vatten och fond, tillsätt alla rotfrukter och limeblad. Låt sjuda tills de är mjuka. Häll i kokosmjölken och riv ner ingefäran. Koka upp, lyft ur limebladet och mixa soppan slät. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
  3. Rosta frön och kokosflakes i en torr stekpanna till fin färg, salta och toppa soppan vid servering.

Tips

Har du inte alla rotfrukter så ta dem som finns i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-03-02

Hej Staffan! Vi provlagar alla våra recept. Men tycke och smak skiljer dig från person till person. Börja med lite av de starka ingredienserna och jobba dig uppåt till den nivån du tycker smakar bäst. Mvh Maja (redaktör)

Staffan

2020-02-27

I receptet står det att man ska använda 1 msk grön currypasta, vilket blir alldeles för starkt. Har ni verkligen provlagat detta recept?

Liknande recept

Ugnsstekt potatis och jordärtskocka

(15)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(6)

Laxpudding med jordärtskocka

(10)

Rotfruktsraggmunkar med parmesan

(24)

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

(5)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(47)