Rotfruktssallad med kalkon och pesto

Rotfruktssallad med kalkon och pesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Massor av fiberrika rotfrukter!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 msk olivolja
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 2 st röda knipplökar, strimlade
  • 70 g krispsallad eller rucola
  • 2 dl pesto (se recept nedan)
  • 1 tsk salt
  • Rostade rotfrukter
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morot
  • 200 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Chunky pesto
  • 1 kruka basilika, grovt hackad
  • 1 dl torrostade pinjenötter
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl parmesan, finriven

Gör så här

  1. Rostade rotfrukter: Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och skär i bitar. Sprid ut på en plåt. Ringla över olja. Salta och peppra.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rotfrukterna ska ha lite knaprighet kvar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kalkonbröstet på båda sidor. Salta och peppra. Stek klart i ugnen med rotfrukterna till en innertemperatur på 70°. Låt vila 1 minut och skiva.
  4. Vänd ihop rotfrukterna med tomater, lök och sallad på ett serveringsfat. Lägg på kalkonskivorna. Tunna ut peston med vatten eller olivolja och ringla över vid servering.

Chunky pesto:

  1. Mortla basilika med pinjenötter och vitlök. Tillsätt olivolja och parmesan.

Tips

Vill du ha slät pesto: mixa ihop. Man kan också byta lite av oljan mot vatten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rotfruktssallad med kalkon och pesto
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 0.5 msk olivolja
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 2 st röda knipplökar, strimlade
  • 70 g krispsallad eller rucola
  • 2 dl pesto (se recept nedan)
  • 1 tsk salt
  • Rostade rotfrukter
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morot
  • 200 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Chunky pesto
  • 1 kruka basilika, grovt hackad
  • 1 dl torrostade pinjenötter
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl parmesan, finriven

Rotfruktssallad med kalkon och pesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Massor av fiberrika rotfrukter!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rostade rotfrukter: Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och skär i bitar. Sprid ut på en plåt. Ringla över olja. Salta och peppra.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rotfrukterna ska ha lite knaprighet kvar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kalkonbröstet på båda sidor. Salta och peppra. Stek klart i ugnen med rotfrukterna till en innertemperatur på 70°. Låt vila 1 minut och skiva.
  4. Vänd ihop rotfrukterna med tomater, lök och sallad på ett serveringsfat. Lägg på kalkonskivorna. Tunna ut peston med vatten eller olivolja och ringla över vid servering.

Chunky pesto:

  1. Mortla basilika med pinjenötter och vitlök. Tillsätt olivolja och parmesan.

Tips

Vill du ha slät pesto: mixa ihop. Man kan också byta lite av oljan mot vatten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!