Rotfruktssallad med kalkon och pesto
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Rotfruktssallad med kalkon och pesto

4.5 (2 betyg)

Massor av fiberrika rotfrukter!

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 msk olivolja
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 2 st röda knipplökar, strimlade
  • 70 g krispsallad eller rucola
  • 2 dl pesto (se recept nedan)
Rostade rotfrukter
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morot
  • 200 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Chunky pesto
  • 1 kruka basilika, grovt hackad
  • 1 dl torrostade pinjenötter
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl parmesan, finriven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rostade rotfrukter: Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och skär i bitar. Sprid ut på en plåt. Ringla över olja. Salta och peppra.

  2. 2

    Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rotfrukterna ska ha lite knaprighet kvar.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kalkonbröstet på båda sidor. Salta och peppra. Stek klart i ugnen med rotfrukterna till en innertemperatur på 70°. Låt vila 1 minut och skiva.

  4. 4

    Vänd ihop rotfrukterna med tomater, lök och sallad på ett serveringsfat. Lägg på kalkonskivorna. Tunna ut peston med vatten eller olivolja och ringla över vid servering.

Chunky pesto:

  1. 1

    Mortla basilika med pinjenötter och vitlök. Tillsätt olivolja och parmesan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vill du ha slät pesto: mixa ihop. Man kan också byta lite av oljan mot vatten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar