Kycklingklubba med rotfruktsgratäng
  • Tid 40 min
  • Ugn 200-225º

Kycklingklubba med rotfruktsgratäng

3.56 (9 betyg)

Kyckling drumsticks och en härlig gratäng av rotfruker.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200-225º

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 4 morötter
  • 2 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1.5 tsk salt
  • 80 g parmesanost, finriven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Salta kycklingklubborna och rosta mitt i ugnen tills köttet lätt lossnar från benet, ca 30 min.

  2. 2

    Skala potatis, rotselleri och morot. Skiva i tunna skivor och lägg i en kastrull med salladslök, vitlök, mjölk, grädde och salt. Låt sjuda ca 20 min, rör då och då.

  3. 3

    Häll i en ugnsform och strö över parmesan. Höj temperaturen i ugnen 20° och gratinera tills gyllene och rotsakerna är genomkokta. Servera rotfruktsgratängen med de saftiga kycklingklubborna.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lars

    Bilderna är kycklingben, receptet är kycklingklubbor