Kycklingköttbullar med picklad rotselleri
  • Tid 40 min + 4 tim i kyl

Kycklingköttbullar med picklad rotselleri

3 (2 betyg)

  • Tillagningstid 40 min + 4 tim i kyl
  • Ingredienser 17

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 500 g kycklingfärs
  • olja till stekning
Picklad rotselleri:
  • 1 kg rotselleri
  • 6 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 färsk rödbeta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda mjölk, ströbröd, ägg och salt i en bunke. Mortla de torra kryddorna. Blanda alla ingredienserna med färsen till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna i omgångar till fin färg.

Picklad rotselleri:

  1. 1

    Skala och tärna rotsellerin. Blanda vatten, socker och ättika till en lag i en kastrull. Lägg ner rotsellerin, lagerblad och svartpepparkorn (samt ev 1 skalad rödbeta för fin rosa färg). Låt sjuda tills rotsellerin är nästan mjuk, ca 15 min. Lägg i väl rengjorda burkar, låt svalna och sedan dra i kylen ca 4 tim.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Mixa torrt, överblivet vörtbröd till ett smakrikt ströbröd.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar