Fyllda tomater med parmesan och kyckling
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

4.67 (9 betyg)

Fyllda tomater med kycklingfärs och smakrik ost, en enkel och mycket god vardagsrätt. Recept: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 8 stora tomater
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 0.5 kruka färsk timjan, hackade blad och stjälk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 dl finriven parmesanost
  • 2 tsk olivolja
Till servering
  • haricots verts
  • surdegsbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna i halvor så kvistfästet är på ena delen. Gröp ur kärnhusen med en sked ner i en sil och låt rinna av. Skär det avrunna i något mindre bitar.

  2. 2

    Lägg halvorna upp och ner på hushållspapper. Bryn färsen i olja till fin färg. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré, stek med tills löken mjuknat. Häll i det hackade tomatköttet och timjan.

  3. 3

    Salta, peppra och låt småputtra några minuter. Lägg tomathalvorna i en passande ugnsform. Rör ner hälften av osten i pannan och skeda upp fyllningen i tomaterna.

  4. 4

    Toppa med resten av osten och ringla över olivolja. Gratinera mitt i ugnen 15 min. Garnera med timjan och servera med snabbt kokta bönor och ett gott surdegsbröd.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Annica

    God fredagskvällsmat istället för pizza eller tacos. Eller till en buffé.

  • Annicka

    Såå gott! Såväl familjen som gästerna uppskattade rätten och faten blev tomma.

  • Rebecca

    Väldigt gott! Nästa gång tänkerjag även slänga i en skvätt vitt vin med färsen samt krydda upp med lite lite chili. Men verkligen festlig bjudrätt!