Fyllda tomater med parmesan och kyckling

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Fyllda tomater med kycklingfärs och smakrik ost, en enkel och mycket god vardagsrätt. Recept: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 stora tomater
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 0.5 kruka färsk timjan, hackade blad och stjälk
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 dl finriven parmesanost
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • haricots verts
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna i halvor så kvistfästet är på ena delen. Gröp ur kärnhusen med en sked ner i en sil och låt rinna av. Skär det avrunna i något mindre bitar.
  2. Lägg halvorna upp och ner på hushållspapper. Bryn färsen i olja till fin färg. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré, stek med tills löken mjuknat. Häll i det hackade tomatköttet och timjan.
  3. Salta, peppra och låt småputtra några minuter. Lägg tomathalvorna i en passande ugnsform. Rör ner hälften av osten i pannan och skeda upp fyllningen i tomaterna.
  4. Toppa med resten av osten och ringla över olivolja. Gratinera mitt i ugnen 15 min. Garnera med timjan och servera med snabbt kokta bönor och ett gott surdegsbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-04-12

Hej Elisabeth! Det verkar tyvärr som flera av våra parmesanrecept filtrerats som mjölkproteinfria vilket förstås är helt fel. Vi beklagar och jobbar på att få bort dessa recept ur kategorin snarast. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Elisabeth

2019-04-09

Hur kan ni lägga detta recept som mjölkprotein fritt nör de innehåller parmesan?

Annicka

2018-01-11

Såå gott! Såväl familjen som gästerna uppskattade rätten och faten blev tomma.

Rebecca

2017-09-16

Väldigt gott! Nästa gång tänkerjag även slänga i en skvätt vitt vin med färsen samt krydda upp med lite lite chili. Men verkligen festlig bjudrätt!

Liknande recept

Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingpaj med fajitakrydda

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Barnens läskiga fyllda paprikor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingkebab

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Fyllda tomater med parmesan och kyckling
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 stora tomater
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 0.5 kruka färsk timjan, hackade blad och stjälk
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 dl finriven parmesanost
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • haricots verts
  • surdegsbröd

Fyllda tomater med parmesan och kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Fyllda tomater med kycklingfärs och smakrik ost, en enkel och mycket god vardagsrätt. Recept: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna i halvor så kvistfästet är på ena delen. Gröp ur kärnhusen med en sked ner i en sil och låt rinna av. Skär det avrunna i något mindre bitar.
  2. Lägg halvorna upp och ner på hushållspapper. Bryn färsen i olja till fin färg. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré, stek med tills löken mjuknat. Häll i det hackade tomatköttet och timjan.
  3. Salta, peppra och låt småputtra några minuter. Lägg tomathalvorna i en passande ugnsform. Rör ner hälften av osten i pannan och skeda upp fyllningen i tomaterna.
  4. Toppa med resten av osten och ringla över olivolja. Gratinera mitt i ugnen 15 min. Garnera med timjan och servera med snabbt kokta bönor och ett gott surdegsbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-04-12

Hej Elisabeth! Det verkar tyvärr som flera av våra parmesanrecept filtrerats som mjölkproteinfria vilket förstås är helt fel. Vi beklagar och jobbar på att få bort dessa recept ur kategorin snarast. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Elisabeth

2019-04-09

Hur kan ni lägga detta recept som mjölkprotein fritt nör de innehåller parmesan?

Annicka

2018-01-11

Såå gott! Såväl familjen som gästerna uppskattade rätten och faten blev tomma.

Rebecca

2017-09-16

Väldigt gott! Nästa gång tänkerjag även slänga i en skvätt vitt vin med färsen samt krydda upp med lite lite chili. Men verkligen festlig bjudrätt!

Liknande recept

Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingpaj med fajitakrydda

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Barnens läskiga fyllda paprikor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingkebab

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)