Kyckling med chimichurri och majskolvar
  • Tid 35 min

Kyckling med chimichurri och majskolvar

4.5 (4 betyg)

Grilla kycklingen kryddad med bara lite salt och peppar. Smaksätt den sedan vid servering med en smakrik salsa. Bjud med färska grillade majskolvar och sommarmiddagen är fulländad!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 4 majskolvar, gärna med blasten kvar
  • salt och svartpeppar
Tomatchimichurri:
  • 3 vitlöksklyfta, skivade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 1 dl olivolja
  • 2 tomater
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl finhackad oregano
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tomatchimichurri: Stek vitlök och chili i oljan ca 1 min. (Var försiktig så vitlöken inte blir bränd, då blir den besk.) Dela tomaterna och ta bort kärnorna med en sked. Fintärna tomaterna. Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt.

  2. 2

    Salta och peppra kycklingen. Grilla tills den är genomgrillad, 6–10 min beroende på storleken. Grilla majskolvarna runt om ca 20 min om de är färska och 5 min om de är förkokta. Skeda chimichurrin över kycklingen vid servering.

Servering

Gott att servera majskolvarna med smör och salt.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marianne

    Jag har bott i majsbältet i USA, där kokar de majsen i vatten med sockeri, inte salt. Majsen blir saftigare så här.