Thainudlar med kycklingfärssås

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(155)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad, eller 0,5 msk sambal oelek
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk strösocker
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • Till servering
  • 200 g nudlar, t ex äggnudlar
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen med vitlök och chili tillsden är genomstekt. Rör om under tiden så att färsen inte klumpar sig. Häll i kokosmjölk, fisksås, ingefära och socker.
  2. Låt sjuda ca 5 min. Pressa i limesaft. Smaka av med salt. Koka nudlarna enligtanvisning på förpackningen.Vänd ner salladslöken i kycklingfärssåsen. Servera med nudlarna och toppa medkoriander precis vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2022-08-05

Supergott! Vi hade ingen färsk koriander så tog fryst och så toppade jag med tunnhyvlad morotsstrimlor -fint med lite färg och god kombo.

Sara

2022-02-09

Jättegott, en ny favorit!

Marianne

2022-01-27

Riktigt gott och enkelt att laga!

Marcus

2021-10-19

Använder fläskfärs och tar en burk kokosgrädde istället för kokosmjölk

Inger lena nygaard

2021-07-27

Jättegott! Återkommande favorit, ändrar lite beroende på vad som finns hemma, men grunden med färs, vitlök och ingefära,fisksås och chili är ett kanonbra utgångsläge !!!

Angelica

2021-03-09

Håller med de andra om att ta en hel burk kokosmjölk å sedan lite krossade jordnötter på toppen! Kommer lagas flera gånger

Kristin

2021-02-04

Mycket god och jättelätt att göra! Nästa gång kommer jag minska på lime men öka på chilin :)

Helene

2020-12-29

Favoriträtt! Med salladskål, hela burken med kokosmjöl och lite mer fisksås och chili blir den kanon och räcker dessutom till fler portioner.

Felix

2020-12-13

Gott och enkelt!

Micaela

2020-12-12

Jättegott o jättesnabbt! Dock tog vi mindre vitlök. Mums!

Tina

2020-11-25

Lättlagad god rätt Använde hela burken cocosmjölk och lät det stå och puttra en stund Nästa gång blir det lite hackade nötter på 👌

Annica

2020-11-21

Vår son älskade detta... Gratinera med koriander, lime och chili. Så blir rätten än vackrare. Vi åt med pinnar i skålar. Så ser det även än mer asiatiskt ut...

Ellinore

2020-07-29

Så gott och enkelt👍använde både sambal och chili 🌶

Malin

2020-04-29

Oväntat gott och lättlagat! Lite mer chili eller sambal lyfter rätten.

Maria Therése

2020-01-30

Jättegott! Det såg lite blekt o tråkigt ut men smakade desto bättre!

Gunilla

2019-07-17

Funkar lika bra med sojafärs! (Och utan fisksås...)

Annika

2019-04-08

Den här rätten är helt perfekt! Lika god kall som varm. Rekommenderas

Kiira

2019-04-06

Enkel att laga MEN så smaklös om du gillar kryddor ska du nog krydda extra :/

Elin

2019-04-05

Jättegott!! En enkel rätt som går fort att laga. Koriandern och hackade salladslöken på toppen gör rätten komplett.

Danne

2019-03-05

Toppen. @Erik nötter vart kanon. En grovt hackad gul lök också! Lite kokosfett gör också susen. Favoriträtt som fått ner korv med mos från förstaplatsen för 3 & 5åringarnas favoriter... säkert bra på hönsfärs.

Zeke

2019-02-19

Supergott å lättlagat efter en dag på vedbacken! Både chili och lite sambal skadar inte, liksom mer vitlök.

Sandra

2019-01-07

Väldigt gott! Barnen gillar inte koriander så hade det vid sidan om. Båda barnen önskar att vi lagar detta snart igen.

Annika

2018-12-10

Väldigt mumsigt, men för barnens skulle minskar vi på sambal oelek nästa gång=)

Erik

2018-11-22

Fantastiskt gott! Snabb och enkel rätt. Skulle säkert passa bra toppat med krossade nötter. Kommer att laga detta igen!

Thainudlar med kycklingfärssås
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad, eller 0,5 msk sambal oelek
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk strösocker
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • Till servering
  • 200 g nudlar, t ex äggnudlar
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(155)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen med vitlök och chili tillsden är genomstekt. Rör om under tiden så att färsen inte klumpar sig. Häll i kokosmjölk, fisksås, ingefära och socker.
  2. Låt sjuda ca 5 min. Pressa i limesaft. Smaka av med salt. Koka nudlarna enligtanvisning på förpackningen.Vänd ner salladslöken i kycklingfärssåsen. Servera med nudlarna och toppa medkoriander precis vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2022-08-05

Supergott! Vi hade ingen färsk koriander så tog fryst och så toppade jag med tunnhyvlad morotsstrimlor -fint med lite färg och god kombo.

Sara

2022-02-09

Jättegott, en ny favorit!

Marianne

2022-01-27

Riktigt gott och enkelt att laga!

Marcus

2021-10-19

Använder fläskfärs och tar en burk kokosgrädde istället för kokosmjölk

Inger lena nygaard

2021-07-27

Jättegott! Återkommande favorit, ändrar lite beroende på vad som finns hemma, men grunden med färs, vitlök och ingefära,fisksås och chili är ett kanonbra utgångsläge !!!

Angelica

2021-03-09

Håller med de andra om att ta en hel burk kokosmjölk å sedan lite krossade jordnötter på toppen! Kommer lagas flera gånger

Kristin

2021-02-04

Mycket god och jättelätt att göra! Nästa gång kommer jag minska på lime men öka på chilin :)

Helene

2020-12-29

Favoriträtt! Med salladskål, hela burken med kokosmjöl och lite mer fisksås och chili blir den kanon och räcker dessutom till fler portioner.

Felix

2020-12-13

Gott och enkelt!

Micaela

2020-12-12

Jättegott o jättesnabbt! Dock tog vi mindre vitlök. Mums!

Tina

2020-11-25

Lättlagad god rätt Använde hela burken cocosmjölk och lät det stå och puttra en stund Nästa gång blir det lite hackade nötter på 👌

Annica

2020-11-21

Vår son älskade detta... Gratinera med koriander, lime och chili. Så blir rätten än vackrare. Vi åt med pinnar i skålar. Så ser det även än mer asiatiskt ut...

Ellinore

2020-07-29

Så gott och enkelt👍använde både sambal och chili 🌶

Malin

2020-04-29

Oväntat gott och lättlagat! Lite mer chili eller sambal lyfter rätten.

Maria Therése

2020-01-30

Jättegott! Det såg lite blekt o tråkigt ut men smakade desto bättre!

Gunilla

2019-07-17

Funkar lika bra med sojafärs! (Och utan fisksås...)

Annika

2019-04-08

Den här rätten är helt perfekt! Lika god kall som varm. Rekommenderas

Kiira

2019-04-06

Enkel att laga MEN så smaklös om du gillar kryddor ska du nog krydda extra :/

Elin

2019-04-05

Jättegott!! En enkel rätt som går fort att laga. Koriandern och hackade salladslöken på toppen gör rätten komplett.

Danne

2019-03-05

Toppen. @Erik nötter vart kanon. En grovt hackad gul lök också! Lite kokosfett gör också susen. Favoriträtt som fått ner korv med mos från förstaplatsen för 3 & 5åringarnas favoriter... säkert bra på hönsfärs.

Zeke

2019-02-19

Supergott å lättlagat efter en dag på vedbacken! Både chili och lite sambal skadar inte, liksom mer vitlök.

Sandra

2019-01-07

Väldigt gott! Barnen gillar inte koriander så hade det vid sidan om. Båda barnen önskar att vi lagar detta snart igen.

Annika

2018-12-10

Väldigt mumsigt, men för barnens skulle minskar vi på sambal oelek nästa gång=)

Erik

2018-11-22

Fantastiskt gott! Snabb och enkel rätt. Skulle säkert passa bra toppat med krossade nötter. Kommer att laga detta igen!