Thainudlar med kycklingfärssås
  • Tid 25 min

Thainudlar med kycklingfärssås

4.39 (18 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad, eller 0,5 msk sambal oelek
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk strösocker
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
Till servering
  • 200 g nudlar, t ex äggnudlar
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen med vitlök och chili tills den är genomstekt. Rör om under tiden så att färsen inte klumpar sig. Häll i kokosmjölk, fisksås, ingefära och socker.

  2. 2

    Låt sjuda ca 5 min. Pressa i limesaft. Smaka av med salt. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner salladslöken i kycklingfärssåsen. Servera med nudlarna och toppa med koriander precis vid servering.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Danne

    Toppen. @Erik nötter vart kanon. En grovt hackad gul lök också! Lite kokosfett gör också susen. Favoriträtt som fått ner korv med mos från förstaplatsen för 3 & 5åringarnas favoriter... säkert bra på hönsfärs.

  • Zeke

    Supergott å lättlagat efter en dag på vedbacken! Både chili och lite sambal skadar inte, liksom mer vitlök.

  • Sandra

    Väldigt gott! Barnen gillar inte koriander så hade det vid sidan om. Båda barnen önskar att vi lagar detta snart igen.

  • Annika

    Väldigt mumsigt, men för barnens skulle minskar vi på sambal oelek nästa gång=)

Visa fler