Kycklingburgare med mangodressing
  • Tid 30 min

Kycklingburgare med mangodressing

3.33 (15 betyg)

Kryddiga och annorlunda burgare med smak av vitlök, ingefära och spiskummin som passar både barn och vuxna.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 8 skivor fullkornsformbröd
  • 2 msk olja
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk malen mald spiskummin
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 100 g blandad salladsblad
  • 1 skalad, urkärnad mango i tunna klyftor
Mangodressing:
  • 1 mango, skalad, urkärnad, i bitar, eller
  • 0.5 dl mango chutney
  • 2.5 dl yoghurt, 10 %
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk kajennpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stansa ut runda bitar av formfranska med ett stort glas. Stek brödet i olja på hög värme, 1 minut på varje sida. Lägg åt sidan. Blanda kycklingfärs med ägg och vitlök. Krydda färsen med spiskummin, ingefära, salt och chilipulver.

  2. 2

    Forma färsen till fyra burgare. Stek tills de är genomstekta, cirka 6 minuter på varje sida. Mixa mangobitarna i några sekunder med en mixer, blanda ner yoghurt. Krydda med salt och kajennpeppar.

  3. 3

    Lägg burgaren på brödet, toppa med mangodressing, sallad och mango. Avsluta med en brödskiva på toppen. Sätt en grillpinne genom hamburgaren för att hålla ihop den.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går toppen att ta bort dom torra kryddorna och byta mango chutney till sweet chili.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Malin

    Kanoongoda och saftiga burgare som hela familjen gillade!! Inte sista gången!!

  • Susann W.

    Gott! Satte lite mer salt och hade tomat och lök som tillbehör.

  • Yvonne

    Det här receptet ska ni prova!!!

  • Mickan

    Ser smarrigt ut.