
Rostad kryddkyckling i libabröd
Betyg (1-5):
Saftig ungsstekt hel kyckling i bröd, toppat med yoghurtsås och kålsallad. Recept av Lisa Lemke
Tillagningstid: 30 min + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.5 kg hel kyckling
- 1 dl vatten eller ljus öl
- libabröd eller pitabröd till servering
- Vitlökssmör
- 50 g smör
- 4 soltorkade tomater
- 2 stora vitlöksklyftor
- 0.5 gul lök
- 1 msk paprikapulver
- 1.5 tsk torkad timjan
- 1 tsk honung
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 0.5 msk salt
- Ugnsbakad lök
- 2 gula lökar
- 1 msk honung
- 1 tsk olivolja
- 1 tsk torkad timjan
- 1 dl russin
- 0.5 tsk salt
- Kålsallad
- 75 g grönkål
- 75 g vitkål
- 1 msk granatäppelsirap eller balsamvinäger
- 1 msk olivolja
- 1 msk äppelcidervinäger
- granatäppelkärnor
- salt
- Yoghurtsås
- 1 dl valnötter
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 tsk finrivet citronskal eller sumak
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Mixa alla ingredienser till vitlökssmöret. Gnid in smöret runt kycklingen, gärna in under skinnet. Lägg den i en ugnsform. Häll vattnet i formen. Rosta mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt (innertemperatur över 70°), ca 55 min. Låt vila.
Ugnsbakad lök:
- Skär löken i tunna klyftor och lägg i en ugnsform. Vänd runt med honung, olja, timjan och salt. Baka i nedre delen av ugnen, under kycklingen, ca 30 min. Vänd ner russin de sista 10 min.
Kålsallad:
- Strimla grönkål/ vitkål tunt. Blanda med granatäppelsirap (eller balsamicosirap), olivolja och äppelcidervinäger och krama in i kålen. Smaka av med salt och toppa med granatäppelkärnor.
Yoghurtsås:
- Rosta valnötterna. Hacka dem och blanda med yoghurt, citron och lite salt. Toppa såsen med löken. Servera kyckling, sallad och yoghurtsås i pitabröden.
Rostad kryddkyckling i libabröd
Betyg (1-5):
Saftig ungsstekt hel kyckling i bröd, toppat med yoghurtsås och kålsallad. Recept av Lisa Lemke
Tillagningstid: 30 min + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Mixa alla ingredienser till vitlökssmöret. Gnid in smöret runt kycklingen, gärna in under skinnet. Lägg den i en ugnsform. Häll vattnet i formen. Rosta mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt (innertemperatur över 70°), ca 55 min. Låt vila.
Ugnsbakad lök:
- Skär löken i tunna klyftor och lägg i en ugnsform. Vänd runt med honung, olja, timjan och salt. Baka i nedre delen av ugnen, under kycklingen, ca 30 min. Vänd ner russin de sista 10 min.
Kålsallad:
- Strimla grönkål/ vitkål tunt. Blanda med granatäppelsirap (eller balsamicosirap), olivolja och äppelcidervinäger och krama in i kålen. Smaka av med salt och toppa med granatäppelkärnor.
Yoghurtsås:
- Rosta valnötterna. Hacka dem och blanda med yoghurt, citron och lite salt. Toppa såsen med löken. Servera kyckling, sallad och yoghurtsås i pitabröden.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-10-27
Fantastiskt fantastiskt gott. Härliga smaker! En rätt man minns och gärna äter igen.
2018-02-04
Underbar kombo av smaker!!!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Marie-Louise
2018-10-27
Fantastiskt fantastiskt gott. Härliga smaker! En rätt man minns och gärna äter igen.
Katarina
2018-02-04
Underbar kombo av smaker!!!