Rostad kryddkyckling i libabröd
Rostad kryddkyckling i libabröd
  • Tid 30 min + 1 timme i ugn
  • Ugn 200º

Rostad kryddkyckling i libabröd

4 (6 betyg)

Saftig ungsstekt hel kyckling i bröd, toppat med yoghurtsås och kålsallad. Recept av Lisa Lemke

  • Tillagningstid 30 min + 1 timme i ugn
  • Ingredienser 28
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 kg hel kyckling
  • 1 dl vatten eller ljus öl
  • libabröd eller pitabröd till servering
Vitlökssmör
  • 50 g smör
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 0.5 gul lök
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 msk salt
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
Ugnsbakad lök
  • 2 gula lökar
  • 1 msk honung
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl russin
Kålsallad
  • 75 g grönkål
  • 75 g vitkål
  • 1 msk granatäppelsirap eller balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • granatäppelkärnor
Yoghurtsås
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk finrivet citronskal eller sumak
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Mixa alla ingredienser till vitlökssmöret. Gnid in smöret runt kycklingen, gärna in under skinnet. Lägg den i en ugnsform. Häll vattnet i formen. Rosta mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt (innertemperatur över 70°), ca 55 min. Låt vila.

Ugnsbakad lök:

  1. 1

    Skär löken i tunna klyftor och lägg i en ugnsform. Vänd runt med honung, olja, timjan och salt. Baka i nedre delen av ugnen, under kycklingen, ca 30 min. Vänd ner russin de sista 10 min.

Kålsallad:

  1. 1

    Strimla grönkål/ vitkål tunt. Blanda med granatäppelsirap (eller balsamicosirap), olivolja och äppelcidervinäger och krama in i kålen. Smaka av med salt och toppa med granatäppelkärnor.

Yoghurtsås:

  1. 1

    Rosta valnötterna. Hacka dem och blanda med yoghurt, citron och lite salt. Toppa såsen med löken. Servera kyckling, sallad och yoghurtsås i pitabröden.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Katarina

    Underbar kombo av smaker!!!