Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad
  • Tid 40 min

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

5 (3 betyg)

Blanda ihop dig egna kryddrubb och sätt smak på det du vill grilla i sommar, t ex kycklingmedaljonger! Servera med en raw slawsallad och en god vitlöksdressing.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingmedaljonger
Kryddrubb:
  • 2 tsk salt
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk vitlökspulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 1 tsk strösocker
Raw slawsallad:
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1.5 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 300 g Raw slaw Hackat & Klart
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk skalade sesamfrön, torrostade
  • 1 salladslök, strimlad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla kryddorna till rubben och vänd runt kycklingbitarna i blandningen.

  2. 2

    Rör ihop majonnäs och yoghurt med vitlök. Vänd runt grönsakerna med limesaft och salt. Bred ut såsen på ett serveringsfat och toppa med raw slawsalladen. Strö över torrostade sesamfrön och strimlad salladslök.

  3. 3

    Trä upp kycklingen på spett och grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt med fin yta. Servera med raw slawsalladen.

Servering

Gott att servera med klyftpotatis.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar