
Rotfruktssallad med kalkon och pesto
Betyg (1-5):
Massor av fiberrika rotfrukter!
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (19)
- 0.5 msk olivolja
- 500 g kalkonbröstfilé
- 0.5 tsk svartpeppar
- 250 g körsbärstomater, delade
- 2 st röda knipplökar, strimlade
- 70 g krispsallad eller rucola
- 2 dl pesto (se recept nedan)
- 1 tsk salt
- Rostade rotfrukter
- 300 g palsternacka
- 300 g morot
- 200 g rotselleri
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- Chunky pesto
- 1 kruka basilika, grovt hackad
- 1 dl torrostade pinjenötter
- 1 st vitlöksklyfta, finhackad
- 1 dl olivolja
- 2 dl parmesan, finriven
Gör så här
- Rostade rotfrukter: Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och skär i bitar. Sprid ut på en plåt. Ringla över olja. Salta och peppra.
- Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rotfrukterna ska ha lite knaprighet kvar.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kalkonbröstet på båda sidor. Salta och peppra. Stek klart i ugnen med rotfrukterna till en innertemperatur på 70°. Låt vila 1 minut och skiva.
- Vänd ihop rotfrukterna med tomater, lök och sallad på ett serveringsfat. Lägg på kalkonskivorna. Tunna ut peston med vatten eller olivolja och ringla över vid servering.
Chunky pesto:
- Mortla basilika med pinjenötter och vitlök. Tillsätt olivolja och parmesan.
Tips

Vill du ha slät pesto: mixa ihop. Man kan också byta lite av oljan mot vatten.
Liknande recept
Rotfruktssallad med kalkon och pesto
Betyg (1-5):
Massor av fiberrika rotfrukter!
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rostade rotfrukter: Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och skär i bitar. Sprid ut på en plåt. Ringla över olja. Salta och peppra.
- Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rotfrukterna ska ha lite knaprighet kvar.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kalkonbröstet på båda sidor. Salta och peppra. Stek klart i ugnen med rotfrukterna till en innertemperatur på 70°. Låt vila 1 minut och skiva.
- Vänd ihop rotfrukterna med tomater, lök och sallad på ett serveringsfat. Lägg på kalkonskivorna. Tunna ut peston med vatten eller olivolja och ringla över vid servering.
Chunky pesto:
- Mortla basilika med pinjenötter och vitlök. Tillsätt olivolja och parmesan.
Tips

Vill du ha slät pesto: mixa ihop. Man kan också byta lite av oljan mot vatten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!