Rotfruktssallad med kalkon och pesto

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Massor av fiberrika rotfrukter!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 0.5 msk olivolja
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 2 st röda knipplökar, strimlade
  • 70 g krispsallad eller rucola
  • 2 dl pesto (se recept nedan)
  • Rostade rotfrukter
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morot
  • 200 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Chunky pesto
  • 1 kruka basilika, grovt hackad
  • 1 dl torrostade pinjenötter
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl parmesan, finriven

Gör så här

  1. Rostade rotfrukter: Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och skär i bitar. Sprid ut på en plåt. Ringla över olja. Salta och peppra.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rotfrukterna ska ha lite knaprighet kvar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kalkonbröstet på båda sidor. Salta och peppra. Stek klart i ugnen med rotfrukterna till en innertemperatur på 70°. Låt vila 1 minut och skiva.
  4. Vänd ihop rotfrukterna med tomater, lök och sallad på ett serveringsfat. Lägg på kalkonskivorna. Tunna ut peston med vatten eller olivolja och ringla över vid servering.

Chunky pesto:

  1. Mortla basilika med pinjenötter och vitlök. Tillsätt olivolja och parmesan.

Tips

Vill du ha slät pesto: mixa ihop. Man kan också byta lite av oljan mot vatten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingköttbullar med picklad rotselleri

(2)

Kycklingklubba med rotfruktsgratäng

(10)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(19)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(3)

Julkalkon med cidersås

(8)

Kycklingbullar med gremoulatayoghurt

(17)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 0.5 msk olivolja
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 2 st röda knipplökar, strimlade
  • 70 g krispsallad eller rucola
  • 2 dl pesto (se recept nedan)
  • Rostade rotfrukter
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morot
  • 200 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Chunky pesto
  • 1 kruka basilika, grovt hackad
  • 1 dl torrostade pinjenötter
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl parmesan, finriven

Rotfruktssallad med kalkon och pesto

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Massor av fiberrika rotfrukter!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rostade rotfrukter: Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och skär i bitar. Sprid ut på en plåt. Ringla över olja. Salta och peppra.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rotfrukterna ska ha lite knaprighet kvar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kalkonbröstet på båda sidor. Salta och peppra. Stek klart i ugnen med rotfrukterna till en innertemperatur på 70°. Låt vila 1 minut och skiva.
  4. Vänd ihop rotfrukterna med tomater, lök och sallad på ett serveringsfat. Lägg på kalkonskivorna. Tunna ut peston med vatten eller olivolja och ringla över vid servering.

Chunky pesto:

  1. Mortla basilika med pinjenötter och vitlök. Tillsätt olivolja och parmesan.

Tips

Vill du ha slät pesto: mixa ihop. Man kan också byta lite av oljan mot vatten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingköttbullar med picklad rotselleri

(2)

Kycklingklubba med rotfruktsgratäng

(10)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(19)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(3)

Julkalkon med cidersås

(8)

Kycklingbullar med gremoulatayoghurt

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies