För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rotfruktsråraka med bönsalsa

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Traditionella rårakor görs på bara potatis. Dessa är gjorda på potatis blandat med goda, söta rotfrukter. Se till att steka dem länge på svag värme så håller de ihop lättare.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g morot
  • 300 g palsternacka eller kålrot
  • 400 g potatis
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk olivolja
  • Bönsalsa:
  • 2 tomater
  • 400 g kokta stora eller små vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Skala och grovriv rotfrukterna. Blanda med salt och cayennepeppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp små högar av riven rotfrukt. Platta till högarna och stek dem krispiga och till fin färg på båda sidor på svag värme.

Bönsalsa:

  1. Tärna tomaterna och blanda med bönor, persilja, lök, vitlök, olja och kryddor. Toppa rårakorna med bönröran.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monika

2019-01-17

Man måste ha ägg i anners funkar det inte. Minst ett. De måste ha glömt det!

Susann

2019-01-14

Man kan göra rårakor med ett ägg som blandas i. Då håller de lättare ihop. Veganer har säkert någon motsvarighet. Gott blir det iallafall!

Emelie Charlotta

2018-12-18

Det tr BETYDLIGT längre tid att steka rårakorna än angiven tid när det ska vara på så låg värme. Rårakorna håller inte ihop.

Liknande recept

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

(4)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Honungsstekt fläskytterfilé med grönsaksragu

(15)

Fläskfilé med råstekt rotfruktskaka

(13)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(43)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(38)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 300 g morot
  • 300 g palsternacka eller kålrot
  • 400 g potatis
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk olivolja
  • Bönsalsa:
  • 2 tomater
  • 400 g kokta stora eller små vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes

Rotfruktsråraka med bönsalsa

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Traditionella rårakor görs på bara potatis. Dessa är gjorda på potatis blandat med goda, söta rotfrukter. Se till att steka dem länge på svag värme så håller de ihop lättare.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och grovriv rotfrukterna. Blanda med salt och cayennepeppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp små högar av riven rotfrukt. Platta till högarna och stek dem krispiga och till fin färg på båda sidor på svag värme.

Bönsalsa:

  1. Tärna tomaterna och blanda med bönor, persilja, lök, vitlök, olja och kryddor. Toppa rårakorna med bönröran.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monika

2019-01-17

Man måste ha ägg i anners funkar det inte. Minst ett. De måste ha glömt det!

Susann

2019-01-14

Man kan göra rårakor med ett ägg som blandas i. Då håller de lättare ihop. Veganer har säkert någon motsvarighet. Gott blir det iallafall!

Emelie Charlotta

2018-12-18

Det tr BETYDLIGT längre tid att steka rårakorna än angiven tid när det ska vara på så låg värme. Rårakorna håller inte ihop.

Liknande recept

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

(4)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Honungsstekt fläskytterfilé med grönsaksragu

(15)

Fläskfilé med råstekt rotfruktskaka

(13)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(43)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(38)