Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 300 g rotselleri
  • 150 g palsternacka
  • 150 g morötter
  • 3 ägg
  • 1 dl majsmjöl, eller vetemjöl
  • 2.5 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • 300 g stekfläsk
  • 80 g ärtskott
  • rårörda lingon, till servering
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och grovriv grönsakerna.
  2. Vispa lätt ihop ägg, mjöl och salt. tillsätt mjölk och alla grönsaker. Rör om.
  3. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Sleva upp ca 1 dl smet och platta till lätt med stekspaden. Stek ca 2 min per sida. Lägg raggmunkarna på en plåt och håll dem varma i ugnen medan du steker fläsket.
  4. Toppa raggmunken med ärtskott och servera med stekfläsk och lingon.

Tips

rårörda lingon: blanda 3 dl lingon och 1 dl kokossocker (eller strösocker). rör tills sockret smält.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta Andersson

2015-12-07

Såååååååååååååå gooooooooooood

Sigrid

2015-01-10

Gott! Hade sötpotatis i stället för palsternacka. Lingonsylt är ett måste - blir ju en fulländad kombo! Både stora och små åt - hurra!

Jonas

2014-11-09

Helt grymt! Måste testas:)

Liknande recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Fläsklägg med rotmos

(39)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 300 g rotselleri
  • 150 g palsternacka
  • 150 g morötter
  • 3 ägg
  • 1 dl majsmjöl, eller vetemjöl
  • 2.5 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • 300 g stekfläsk
  • 80 g ärtskott
  • rårörda lingon, till servering
  • 1 tsk salt

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och grovriv grönsakerna.
  2. Vispa lätt ihop ägg, mjöl och salt. tillsätt mjölk och alla grönsaker. Rör om.
  3. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Sleva upp ca 1 dl smet och platta till lätt med stekspaden. Stek ca 2 min per sida. Lägg raggmunkarna på en plåt och håll dem varma i ugnen medan du steker fläsket.
  4. Toppa raggmunken med ärtskott och servera med stekfläsk och lingon.

Tips

rårörda lingon: blanda 3 dl lingon och 1 dl kokossocker (eller strösocker). rör tills sockret smält.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta Andersson

2015-12-07

Såååååååååååååå gooooooooooood

Sigrid

2015-01-10

Gott! Hade sötpotatis i stället för palsternacka. Lingonsylt är ett måste - blir ju en fulländad kombo! Både stora och små åt - hurra!

Jonas

2014-11-09

Helt grymt! Måste testas:)

Liknande recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Fläsklägg med rotmos

(39)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies