För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rotfruktsgratäng med svamp

Betyg (1-5):
3.12 (26 betyg)

Svamp, morötter, potatis, rotselleri och palsternacka fyller denna gratäng som serveras med rödbetor.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g svamp, t.ex. kantareller eller champinjoner
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk smör eller margarin
  • 6 potatisar, gärna mjöliga, skalade och tunt skivade
  • 2 skivade palsternackor
  • 90 g skalad och tunt skivad rotselleri,
  • 1 hackad gul lök
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 350 g rödbetor

Gör så här

  1. Dela svampen i mindre bitar. Fräs svamp och lök i matfettet. Rör ner persiljan. Varva potatisen, rotsakerna och svampen i en smord form.
  2. Salta och peppra lite mellan varven.
  3. Häll på mjölk och grädde. Sätt in formen i nedre delen av ugnen tills rotsakerna är nätt och jämnt mjuka, cirka 40 minuter.

Servering

Severa med sallad och kokta rödbetor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(3)

Älgstek med rödbetor och kantareller

(64)

Potatis- och blomkålssoppa med svampmacka

(11)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Pyttipanna på höstsvamp med rödbetsyoghurt

(4)

Svamppytt med rökt sidfläsk och rotfrukter

(11)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(77)

Buljongsoppa med primörer och tofu

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g svamp, t.ex. kantareller eller champinjoner
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk smör eller margarin
  • 6 potatisar, gärna mjöliga, skalade och tunt skivade
  • 2 skivade palsternackor
  • 90 g skalad och tunt skivad rotselleri,
  • 1 hackad gul lök
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 350 g rödbetor

Rotfruktsgratäng med svamp

Betyg (1-5):
3.12 (26 betyg)

Svamp, morötter, potatis, rotselleri och palsternacka fyller denna gratäng som serveras med rödbetor.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela svampen i mindre bitar. Fräs svamp och lök i matfettet. Rör ner persiljan. Varva potatisen, rotsakerna och svampen i en smord form.
  2. Salta och peppra lite mellan varven.
  3. Häll på mjölk och grädde. Sätt in formen i nedre delen av ugnen tills rotsakerna är nätt och jämnt mjuka, cirka 40 minuter.

Servering

Severa med sallad och kokta rödbetor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(3)

Älgstek med rödbetor och kantareller

(64)

Potatis- och blomkålssoppa med svampmacka

(11)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Pyttipanna på höstsvamp med rödbetsyoghurt

(4)

Svamppytt med rökt sidfläsk och rotfrukter

(11)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(77)

Buljongsoppa med primörer och tofu

(3)