Fläskkotlett med kantareller
  • Tid 35 min

Fläskkotlett med kantareller

4.5 (2 betyg)

Kantareller hör sensommaren och hösten till. De är underbart goda i en gräddsås tillsammans med en köttbit och ett smakrikt mos med rotselleri .

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk smör till stekning
  • flingsalt
  • svartpeppar
Potatis- och rotsellerimos:
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 20 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
Till servering:
  • 500 g kantareller
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 225 g frysta gröna sojabönor
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 dl strimlad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala potatis och rotselleri och skär i jämna bitar. Koka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa och blanda i smör och mjölk. Smaka av med salt.

  2. 2

    Stek svampen i smör tills den vätskat av sig. Salta och peppra. Häll i grädde och låt småputtra ca 5 min. Värm sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.

  3. 3

    Salta och peppra fläskkotletterna. Hetta upp en stekpanna och stek köttskivorna i smör tills de är genomstekta med fin färg. Servera med sojabönor blandade med salladslök och persilja.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar