Rotfruktsgratäng med parmesan

Betyg (1-5):
2.34 (38 betyg)

En smakrik rotfruktsgratäng som är ett perfekt tillbehör till kallskuret på buffébordet.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 900 g tunt skivade rotfrukter t ex morot, kålrot, jordärtskocka
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1.5 krm peppar
  • 1 dl hackade färska örter t ex körvel, persilja eller timjan
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 dl vatten
  • Servering:
  • 400 g prosciutto eller bresaola
  • 350 oliver
  • 50 g kapris

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form. Smält hälften av smöret och oljan i en stekpanna och stek hälften av rotfrukterna, halva löken och hälften av vitlöken i 5 minuter. Salta och peppra. Lägg det stekta i formen. Strö över örterna och hälften av osten.
  2. Stek resten av rotfrukter och lök. Lägg även detta i formen och strö över resten av osten. Häll på 1 deciliter vatten. Gratinera mitt i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, cirka 30 minuter. Servera med till exempel bresaola, prosciutto, salami, oliver och bärkapris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mårten

2014-07-13

Har aldrig gjort precis som det står i receptet utan brukar ta potatis som hälften av rotfrukterna och ersätta vattnet med vin. Den varianten blir mycket god i alla fall.

susse

2011-11-30

testa detta

Liknande recept

Pizza med blomkål

(12)

Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

(2)

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

(33)

Rödbetssallad med getost

(2)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Fetaostsallad med betor och melon

(11)

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(10)

Svartrotspaj med getost

(29)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 900 g tunt skivade rotfrukter t ex morot, kålrot, jordärtskocka
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1.5 krm peppar
  • 1 dl hackade färska örter t ex körvel, persilja eller timjan
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 dl vatten
  • Servering:
  • 400 g prosciutto eller bresaola
  • 350 oliver
  • 50 g kapris

Rotfruktsgratäng med parmesan

Betyg (1-5):
2.34 (38 betyg)

En smakrik rotfruktsgratäng som är ett perfekt tillbehör till kallskuret på buffébordet.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form. Smält hälften av smöret och oljan i en stekpanna och stek hälften av rotfrukterna, halva löken och hälften av vitlöken i 5 minuter. Salta och peppra. Lägg det stekta i formen. Strö över örterna och hälften av osten.
  2. Stek resten av rotfrukter och lök. Lägg även detta i formen och strö över resten av osten. Häll på 1 deciliter vatten. Gratinera mitt i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, cirka 30 minuter. Servera med till exempel bresaola, prosciutto, salami, oliver och bärkapris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mårten

2014-07-13

Har aldrig gjort precis som det står i receptet utan brukar ta potatis som hälften av rotfrukterna och ersätta vattnet med vin. Den varianten blir mycket god i alla fall.

susse

2011-11-30

testa detta

Liknande recept

Pizza med blomkål

(12)

Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

(2)

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

(33)

Rödbetssallad med getost

(2)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Fetaostsallad med betor och melon

(11)

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(10)

Svartrotspaj med getost

(29)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies