
Rotfruktsgratäng med parmesan
Betyg (1-5):
En smakrik rotfruktsgratäng som är ett perfekt tillbehör till kallskuret på buffébordet.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 msk smör
- 2 msk olivolja
- 900 g tunt skivade rotfrukter t ex morot, kålrot, jordärtskocka
- 1 hackad gul lök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1.5 krm peppar
- 1 dl hackade färska örter t ex körvel, persilja eller timjan
- 2 dl riven parmesanost
- 1 dl vatten
- Servering:
- 400 g prosciutto eller bresaola
- 350 oliver
- 50 g kapris
Gör så här
- Smörj en ugnsfast form. Smält hälften av smöret och oljan i en stekpanna och stek hälften av rotfrukterna, halva löken och hälften av vitlöken i 5 minuter. Salta och peppra. Lägg det stekta i formen. Strö över örterna och hälften av osten.
- Stek resten av rotfrukter och lök. Lägg även detta i formen och strö över resten av osten. Häll på 1 deciliter vatten. Gratinera mitt i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, cirka 30 minuter. Servera med till exempel bresaola, prosciutto, salami, oliver och bärkapris.
Liknande recept
Rotfruktsgratäng med parmesan
Betyg (1-5):
En smakrik rotfruktsgratäng som är ett perfekt tillbehör till kallskuret på buffébordet.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smörj en ugnsfast form. Smält hälften av smöret och oljan i en stekpanna och stek hälften av rotfrukterna, halva löken och hälften av vitlöken i 5 minuter. Salta och peppra. Lägg det stekta i formen. Strö över örterna och hälften av osten.
- Stek resten av rotfrukter och lök. Lägg även detta i formen och strö över resten av osten. Häll på 1 deciliter vatten. Gratinera mitt i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, cirka 30 minuter. Servera med till exempel bresaola, prosciutto, salami, oliver och bärkapris.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-07-13
Har aldrig gjort precis som det står i receptet utan brukar ta potatis som hälften av rotfrukterna och ersätta vattnet med vin. Den varianten blir mycket god i alla fall.
2011-11-30
testa detta
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Mårten
2014-07-13
Har aldrig gjort precis som det står i receptet utan brukar ta potatis som hälften av rotfrukterna och ersätta vattnet med vin. Den varianten blir mycket god i alla fall.
susse
2011-11-30
testa detta