Rödbetssallad med getost
  • Tid 45 min

Rödbetssallad med getost

0 (0 betyg)

Mättande sallad med rödbetor, getost och röda linser. Recept ur kokboken; Masesgården

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g färska rödbetor
  • 2 dl torkade röda linser
  • 2 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • 70 g salladsmix
  • 200 g getost, t ex chèvre
  • 100 g hasselnötter eller valnötter
  • flingsalt
  • 2 msk hackad färsk persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 40 min. Gnid loss skalet och skär dem i bitar. Koka linserna på låg värme tills de är mjuka, ca 10 min.

  2. 2

    Blanda linserna med olja, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar. Fördela sallad, linser och rödbetor på ett fat och toppa med osten bruten i mindre bitar.

  3. 3

    Strö över grovhackade nötter och flingsalt. Avsluta ev med persilja.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Torrosta gärna nötterna i het panna innan de hackas för ännu härligare smak.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar