Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten
  • Tid 50 min + 45 i ugn
  • Ugn 200º
  • Svårighetsgrad Avancerad

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

4.1 (30 betyg)

En god och lite annorlunda rödbetspaj med pajskal av potatis och quinoa.

  • Tillagningstid 50 min + 45 i ugn
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 200º
  • Svårighetsgrad Avancerad

Ingredienser

6 portioner
  • 4 dl kokt kall quinoa, gärna svart
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 50 g smör
  • 1 ägg
Fyllning:
  • 500 g morot
  • 500 g rödbeta
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 0.5 dl finhackad färsk timjan
  • 400 g chèvre
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk kajennpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Blanda quinoa, mandelmjöl, potatismjöl, smör och ägg till en pajdeg och tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm diameter.

  2. 2

    Förgrädda pajskalet 15 min i ugnen. Skala och grovriv morot, rödbeta och lök.

Fyllning

  1. 1

    Stek grönsaker och lök i 1 msk olja, ca 5 min. Tillsätt hälften av saltet och rör ner timjan. Smula ner hälften av chèvren. Häll blandningen i pajskalet.

  2. 2

    Vispa ihop ägg, grädde och mjölk med salt och kajennpeppar. Häll över grönsakerna. Toppa med resten av chèvren i skivor, och ev ett par kvistar timjan.

  3. 3

    Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Lägg folie över ytan mot slutet om pajen fått tillräckligt med färg.

Sätt ett betyg

15 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Malin

    Fortfarande en favorit för tonårskillarna!

  • Hanna

    Så vacker paj och så god! gick jättebra med röd quinoa också

  • Lovisa T

    Det här är min absoluta favoritpaj eftersom den är så saftig, god och nyttig dessutom. Gjort om den flera gånger!

  • Jennie

    Toppen, mycket god och mycket vacker paj.

Visa fler