Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

3.5 (8 betyg)

Snabblagad vegetarisk middag med ugnsrostade rotfrukter toppade med fetaost och spenathummus.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g potatis
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 200 g rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 150 g fetaost, till servering
Spenathummus
  • 150 g fryst spenat, tinad och avrunnen
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 msk spiskummin
  • 2 msk sesamolja
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 1 dl vatten
  • 1 citron, saft och i klyftor
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och tärna potatis och rotfrukter i lika storlek och fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 35 min.

Spenathummus:

  1. 1

    Fräs spenat, vitlök, spiskummin i sesamolja. Tillsätt kikärterna när spenaten sjunkit ihop. När kikärterna blivit varma, häll över i en matberedare och mixa slät. Tillsätt vatten och smaka av med saft av en halv citron och salt.

  2. 2

    Servera rotfrukterna med hummus, smulad fetaost och resten av citronen i klyftor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Smula över fetaosten på grönsakerna i ugnen de sista 5 min.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britt M

    Mycket gott!,!

  • Yvonne Berg

    Super gott. Fetaosten lyfter smaken. Kan varieras med valnötter och krydda med Rosmarin.