Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

Betyg (1-5):
3.36 (14 betyg)

Snabblagad vegetarisk middag med ugnsrostade rotfrukter toppade med fetaost och spenathummus.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 300 g potatis
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 200 g rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 150 g fetaost, till servering
  • Spenathummus
  • 150 g fryst spenat, tinad och avrunnen
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 msk spiskummin
  • 2 msk sesamolja
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 1 dl vatten
  • 1 citron, saft och i klyftor
  • salt

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis och rotfrukter i lika storlek och fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 35 min.

Spenathummus:

  1. Fräs spenat, vitlök, spiskummin i sesamolja. Tillsätt kikärterna när spenaten sjunkit ihop. När kikärterna blivit varma, häll över i en matberedare och mixa slät. Tillsätt vatten och smaka av med saft av en halv citron och salt.
  2. Servera rotfrukterna med hummus, smulad fetaost och resten av citronen i klyftor.

Tips

Smula över fetaosten på grönsakerna i ugnen de sista 5 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne Berg

2019-02-11

Super gott. Fetaosten lyfter smaken. Kan varieras med valnötter och krydda med Rosmarin.

Liknande recept

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Tofu Tikka

(60)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(47)

Lingonmarinerad fläskkarré

(25)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(57)

Couscouspanna med fisk

(37)

Minestronesoppa med linser

(52)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 300 g potatis
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 200 g rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 150 g fetaost, till servering
  • Spenathummus
  • 150 g fryst spenat, tinad och avrunnen
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 msk spiskummin
  • 2 msk sesamolja
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 1 dl vatten
  • 1 citron, saft och i klyftor
  • salt

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

Betyg (1-5):
3.36 (14 betyg)

Snabblagad vegetarisk middag med ugnsrostade rotfrukter toppade med fetaost och spenathummus.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis och rotfrukter i lika storlek och fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 35 min.

Spenathummus:

  1. Fräs spenat, vitlök, spiskummin i sesamolja. Tillsätt kikärterna när spenaten sjunkit ihop. När kikärterna blivit varma, häll över i en matberedare och mixa slät. Tillsätt vatten och smaka av med saft av en halv citron och salt.
  2. Servera rotfrukterna med hummus, smulad fetaost och resten av citronen i klyftor.

Tips

Smula över fetaosten på grönsakerna i ugnen de sista 5 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne Berg

2019-02-11

Super gott. Fetaosten lyfter smaken. Kan varieras med valnötter och krydda med Rosmarin.

Liknande recept

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Tofu Tikka

(60)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(47)

Lingonmarinerad fläskkarré

(25)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(57)

Couscouspanna med fisk

(37)

Minestronesoppa med linser

(52)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies