Rostade rotfrukter med rostbiff

Rostade rotfrukter med rostbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ugnsrostade palsternackor, morötter och potatis som serveras med rostbiff och en god mango-chutneysås.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 600 g rostbiff, eller färdigskivad rostbiff
  • smör, att steka i
  • flingsalt
  • 400 g potatis, i bitar
  • 300 g morot, i bitar
  • 300 g palsternacka, i bitar
  • 0.5 purjolök, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • hackad persilja
  • Mango chutney-sås
  • 3 dl gräddfil
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn rostbiff i smör till fin färg runt om. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. Lägg i en ugnsform och tillaga på 150° till en innertemperatur på 55–58° (1–1 ½ timme). Låt köttet vila minst 10 min innan det skärs upp i tunna skivor.
  2. Vänd runt potatis, morötter, palsternacka och purjolök med olja på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
  3. Blanda gräddfil, mango chutney och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Strö persilja över rotfrukterna och servera med rostbiff och såsen.

Tips

Att ha en färdigskivadrostbiff i kylen kan vara veckansräddare i nöden, med olika sortersgrönsaksrätter till.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rostade rotfrukter med rostbiff
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g rostbiff, eller färdigskivad rostbiff
  • smör, att steka i
  • flingsalt
  • 400 g potatis, i bitar
  • 300 g morot, i bitar
  • 300 g palsternacka, i bitar
  • 0.5 purjolök, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • hackad persilja
  • Mango chutney-sås
  • 3 dl gräddfil
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar

Rostade rotfrukter med rostbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ugnsrostade palsternackor, morötter och potatis som serveras med rostbiff och en god mango-chutneysås.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Bryn rostbiff i smör till fin färg runt om. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. Lägg i en ugnsform och tillaga på 150° till en innertemperatur på 55–58° (1–1 ½ timme). Låt köttet vila minst 10 min innan det skärs upp i tunna skivor.
  2. Vänd runt potatis, morötter, palsternacka och purjolök med olja på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
  3. Blanda gräddfil, mango chutney och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Strö persilja över rotfrukterna och servera med rostbiff och såsen.

Tips

Att ha en färdigskivadrostbiff i kylen kan vara veckansräddare i nöden, med olika sortersgrönsaksrätter till.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!