
Rostade rotfrukter med rostbiff
Betyg (1-5):
Ugnsrostade palsternackor, morötter och potatis som serveras med rostbiff och en god mango-chutneysås.
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
- 600 g rostbiff, eller färdigskivad rostbiff
- smör, att steka i
- flingsalt
- 400 g potatis, i bitar
- 300 g morot, i bitar
- 300 g palsternacka, i bitar
- 0.5 purjolök, i bitar
- 1 msk olivolja
- 2 tsk flingsalt
- hackad persilja
- Mango chutney-sås
- 3 dl gräddfil
- 0.5 dl mango chutney
- 1 vitlöksklyfta, riven
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Bryn rostbiff i smör till fin färg runt om. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. Lägg i en ugnsform och tillaga på 150° till en innertemperatur på 55–58° (1–1 ½ timme). Låt köttet vila minst 10 min innan det skärs upp i tunna skivor.
- Vänd runt potatis, morötter, palsternacka och purjolök med olja på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
- Blanda gräddfil, mango chutney och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Strö persilja över rotfrukterna och servera med rostbiff och såsen.
Tips

Att ha en färdigskivadrostbiff i kylen kan vara veckansräddare i nöden, med olika sortersgrönsaksrätter till.
Rostade rotfrukter med rostbiff
Betyg (1-5):
Ugnsrostade palsternackor, morötter och potatis som serveras med rostbiff och en god mango-chutneysås.
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Gör så här
- Bryn rostbiff i smör till fin färg runt om. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. Lägg i en ugnsform och tillaga på 150° till en innertemperatur på 55–58° (1–1 ½ timme). Låt köttet vila minst 10 min innan det skärs upp i tunna skivor.
- Vänd runt potatis, morötter, palsternacka och purjolök med olja på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
- Blanda gräddfil, mango chutney och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Strö persilja över rotfrukterna och servera med rostbiff och såsen.
Tips

Att ha en färdigskivadrostbiff i kylen kan vara veckansräddare i nöden, med olika sortersgrönsaksrätter till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!